bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

23-03-2014: Beetgum 1 wint uit bij Blija met 1-5

Zaterdag 22 maart 2014 speelde Beetgum de “lastige” uitwedstrijd tegen Blija. Vorig jaar verloor Beetgum uit met 5-0. Nu nam Beetgum revanche met een 1-5 overwinning.

De wat oudere supporters van v.v. Beetgum zoeken beschutting tegen de frisse wind

Een aantal wat oudere supporters van v.v. Beetgum zoekt beschutting tegen de frisse wind

Na het eerste half uur was de wedstrijd gespeeld en stond Beetgum op een 5-0 voorsprong door 3 doelpunten van Marten de Vries en 2 doelpunten van Robin Bruinsma.

In de aanloop van de wedstrijd waren er meerdere spelers met pijntjes en moest onder ander keeper Jaap Montsma uit voorzorg worden vervangen door good old Marcus Elzinga. Ondanks familieomstandigheden was verenigingsman pur sang Marcus bereid deze middag het doel te verdedigen. Grote klasse.

Koploper Beetgum liet in het eerste half uur zien waarom het op de eerste plaats staat. Met combinatievoetbal werd de verdediging van Blija compleet overrompeld en scoorde Beetgum er lustig op los.

In de tweede helft geloofde Beetgum het wel en sloop er wat gemakzucht in de ploeg. Geen blessures en schorsingen oplopen voor de resterende vier wedstrijden. In de 85ste minuut scoorde Blija nog de eretreffer en was de eindstand 1-5.

Voor de komende vier wedstrijden zijn er nog heel veel scenario’s mogelijk. Trainer John Hofte blijft nuchter en heeft de focus weer gericht op de volgende wedstrijd. Volgende week heeft Beetgum 1 een vrij weekend en op zaterdag 5 april speelt het de uitwedstrijd tegen Suawoude.

Uitslag Blija  – v.v. Beetgum 1-5

Scoreverloop:

Marten de Vries           0-1*    12de minuut       assist Robin Bruinsma

Marten de Vries           0-2      20ste minuut

Robin Bruinsma           0-3      23ste minuut      assist Joshua de Jong

Marten de Vries           0-4      25ste minuut      assist Robin Bruinsma

Robin Bruinsma           0-5      29ste minuut      assist Willem Postma

Blija                            1-5      85ste minuut

* De 0-1 van Marten “Pukki” de Vries was zijn 50ste doelpunt. Marten had al vier wedstrijden met een T-shirt onder zijn voetbalshirt gespeeld met het getal 50 erop. In deze vier wedstrijden wist hij echter niet zijn 50ste doelpunt te maken. Tegen Blija was hij het T-shirt vergeten en scoort gelijk 3 keer.

Stand competitie

Stand competitie