bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – Maak gebruik van het Prikbord op deze site. Clubs die tegenstanders, trainers, leiders, grensrechters of wat dies meer zij zoeken of bijvoorbeeld scheidsrechters die wedstrijden willen fluiten, alle berichten waarin iets wordt gezocht of gevraagd/aangeboden worden onder prikbord verzameld, zodat ze niet in de nieuwsstroom slechts korte tijd op de homepage staan. Wanneer […]

REGIO – Everton Pires Tavares voetbalt volgend seizoen voor eersteklasser RVVH uit Ridderkerk. Het was al bekend dat de middenvelder deze zomer bij Spakenburg zou vertrekken.Pires Tavares kwam eind 2019 naar Spakenburg van het Cypriotische Omonia Aaradippou. Daarvoor speelde hij onder meer voor Kozakken Boys. Ook Robin Zwartjens heeft een nieuwe club. De voormalig jeugdspeler […]

DARP – Opnieuw valt een regionale vijfdeklasser weg uit het zondagvoetbal. Na Willemsoord heeft ook DVSV uit Darp besloten om voor het aanstaande seizoen geen standaardteam in te schrijven. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

URK – Trainer Gert Jan Karsten van SV Urk heeft geen hoge verwachtingen van het Nederlands Elftal bij het Europees Kampioenschap voetbal. Karsten: “Ik vind ze heel slecht! Ik mis een paar spelers. Aanvallend voetbal zien we niet. Ze halen maximaal de kwartfinale. Verder kan echt niet.” Toch rekent Karsten er wel op dat Oranje […]

BLIJHAM – ASVB uit Blijham zoekt voor haar tweede elftal een trainer voor seizoen 2021/2022. Wij zijn een groeiende vereniging met  acht jeugdteams, vier (zondag) senioren elftallen, een dameselftal en een senioren 7-tal. Al onze trainingen en thuiswedstrijden zijn op ons mooie sportcomplex in Blijham. Bij onze selectie elftallen gaan enthousiasme, sportiviteit, voetbalplezier, ambitie en […]

Print dit bericht Print dit bericht

14-09-2014: Beetgum wint uitwedstrijd van Ouwe Syl (1-4)

Zaterdag 13 september 2014 wist Beetgum voor het eerst in 32 jaar in een uitwedstrijd van Ouwe Syl te winnen.

De overwinning was terecht gezien het groot aantal 100% kansen dat Beetgum kon afdwingen. Door een aantal blessures kon Ayrton Zittema verdienstelijk zijn debuut maken met een basisplaats.

Na een rommelige eerste helft kon Beetgum met een 2-0 ruststand aan de thee. De 0-1 in de 5de minuut kwam tot stand na een afstandschot van Robin Bruinsma, waarbij de keeper van Ouwe Syl niet geheel vrijuit ging (0-1).

Vlak voor rust scoorde Robin Bruinsma, na een overtreding op hem, uit een vrije trap fraai in de kruising (0-2).

In de tweede helft kon Ouwe Syl in de 50ste minuut de achterstand verkleinen door de 1-2 in te koppen. Hierna was het Bauke Reitsma die in de 84ste minuut, na een goede pass van Simon Hoogland, een prima actie inzette en een voorzet op maat gaf waarna Robin Bruinsma zijn derde doelpunt van de middag binnen kon tikken (1-3). Hiermee was de wedstrijd beslist en vlak voor tijd kon Marten de Vries een voorzet van Robin Bruinsma afronden, eindstand 1-4.

Na de knappe overwinning heeft het team van hoofdcoach John Hofte 4 punten uit twee wedstrijden en staat het op de 2de plaats in de 4de klasse A. Volgende week heeft Beetgum een vrij weekend en zal de stand er weer heel anders uitzien. Dit neemt niet weg dat v.v. Beetgum als debutant een prima seizoensstart heeft.

De komende weken kunnen een aantal geblesseerde spelers verder aan het herstel werken en is de eerstvolgende wedstrijd op zaterdag 27 september 2014 uit tegen Oudehaske.

stand