bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

28-09-2014: Na een jaar is Beetgum ongeslagen status kwijt

Een jaar lang was v.v. Beetgum 1 ongeslagen in de competitie, zaterdag 27 september 2014 kwam er een einde aan deze indrukwekkende reeks. Uit werd op kunstgras van Oudehaske met 3-1 verloren.

Oudehaske speelde de laatste vier seizoenen in de 3de klasse en is door de degradatie in het afgelopen seizoen nu weer actief als 4de klasser. Het begin van de wedstrijd was spectaculair met twee doelpunten in de eerste 5 minuten. Al na 3 minuten kwam Oudehaske op 1-0. Nog geen minuut later kon Bauke Reitsma, op aangeven van Robin Bruinsma, de 1-1 maken.

In de 29ste minuut was er een uitstekende redding van Jaap Montsma en in de 37ste minuut ging een schot van Bauke Reitsma voorlangs.

Ruststand 1-1

Na rust kwamen Bauke Reitsma en Marten de Vries beide één op één voor de keeper van Oudehaske. Beide kansen leidden niet tot een doelpunt. Tot de 55ste minuut was het een gelijkopgaande wedstrijd. Hierna scoorde Oudehaske binnen tien minuten tweemaal (3-1).

In de 70ste minuut kwam een schot van Lennart van der Meer tegen een hand van een speler van Oudehaske en kon Beetgum terugkomen in de wedstrijd. Helaas werd de penalty van Willem Jan Dijkstra gestopt. Hierna was het geloof in een goed resultaat weg en moest Beetgum de laatste tien minuten ook nog verder met 10 man. Ayrton Zitttema moest met een hoofdwond uitvallen en later kort behandeld worden in het ziekenhuis.

Na de prima competitiestart was de wedstrijd tegen Oudehaske een goed leermoment.  Een wedstrijd op kunstgras was duidelijk wennen voor de spelers van Beetgum. Tegenstander Oudehaske speelt en traint al zes jaar op kunstgras. Ook zal op 4de klasse niveau effectiever moeten worden omgegaan met de paar kansen die er per wedstrijd komen.

Vertrouwen

Ondanks de teleurstelling zijn er genoeg aanknopingspunten om met vertrouwen verder te kijken. Een paar weken geleden was de ziekenboeg nog goed gevuld met 5 spelers. Langzaam maar zeker komen er steeds meer spelers terug van blessures.

Beetgum ging niet helemaal met lege handen terug naar Beetgum. De familie Henk en Detty de Jong ging er met de hoofdprijs van de loterij vandoor.

Volgende week zaterdag 4 oktober 2014 speelt v.v. Beetgum om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen Marrum. Na afloop van de wedstrijd organiseert de supportersvereniging “de Old Boys” een draaiend rad met mooie vleesprijzen.