bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

26-10-2014: Eerste thuisnederlaag Beetgum na 18 maanden

De laatste thuisnederlaag in de competitie voor v.v. Beetgum 1 was ruim 18 maanden geleden in het seizoen 2012-2013. Op 13 april 2013 werd met 0-2 verloren van Noordbergum.

Zaterdag 25 oktober 2014 werd deze lange reeks van 14 thuiswedstrijden zonder nederlaag doorbroken met een 0-2 nederlaag tegen Nagele 1.

Pupil van de Week was Julian Kolk van v.v. Beetgum F2

Pupil van de Week was Julian Klok van v.v. Beetgum F2 (foto: Jacobus Feenstra)

Na de aftrap van Pupil van de Week Julian Klok begon de wedstrijd die v.v. Beetgum 1 vooral van zichzelf verloor. In een seizoen zit er altijd wel een wedstrijd tussen waarin,  ondanks de goede bedoelingen, er weinig lukt. Tegen Nagele speelde Beetgum zo’n wedstrijd.

Al na zes minuten kwam een mislukte trap van de keeper van Nagele bij de spits terecht die de 0-1 maakte. Een kopbal, na een voorzet van Marten de Vries, in de 43ste minuut van Marten Johannes Bloem op de lat was het hoogtepunt van Beetgum in de eerste helft.

In de 58ste minuut kreeg Nagele een discutabele strafschop en was de 0-2 een feit. Na een 2de gele kaart voor Robby Efde moest Beetgum in de 72ste minuut verder met 10 man. De van een blessure terugkomende Jort Dijkstra maakte met een invalbeurt zijn eerste speelminuten na bijna twee maanden blessureleed. Dit was een van de weinige positieve punten deze middag.

Jort Dijkstra terug na blessureleed

Jort Dijkstra terug na blessureleed (foto: Jacobus Feenstra)

Volgende week nieuwe ronde en nieuwe kansen voor Beetgum 1. In een uitwedstrijd is Ens op zaterdag 1 november 2014 de volgende tegenstander.

Voor meer foto’s van de wedstrijd van Jacobus Feenstra:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.975854805764263.1073741847.233157630033988&type=1