bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

12-11-2014: Beetgum wint van titelkandidaat Leovardia

Zaterdag 15 november 2014 moest v.v. Beetgum aantreden tegen Leovardia 1 uit Leeuwarden.

De aftrap werd verricht door de Pupil van de Week Douwe Wieling van v.v. Beetgum F2.

Pupil van de Week Douwe Wieling'(foto: Jacobus Feenstra)

Pupil van de Week Douwe Wieling'(foto: Jacobus Feenstra)

Leovardia had bij winst de eerste plaats op de ranglijst over kunnen nemen van Makkum. Zover kwam het echter niet. Na een 0-0 ruststand behaalde een uitstekend spelend Beetgum een 2-0 overwinning.

Beetgum-Leovardia eindstand 2-0 (foto: Jacobus Feenstra)

Beetgum-Leovardia eindstand 2-0 (foto: Jacobus Feenstra)

Beetgum had de laatste drie wedstrijden verloren en de goede seizoenstart leek lang geleden. Het op de 2de plaats staande Leovardia had nog geen uitwedstrijden verloren en van de zeven wedstrijden maar één keer verloren thuis van Oudehaske.

De eerste helft was het keeper Jaap Montsma die een heldenrol vervulde, zeker vijf prachtige reddingen kwamen op zijn conto. Beetgum kreeg ook kansen onder andere door twee kopballen van Jort Dijkstra.

Jaap Montsma uitblinker eerste helft (foto: Jacobus Feenstra)

Jaap Montsma uitblinker eerste helft (foto: Jacobus Feenstra)

In de 2de helft nam Beetgum meer en meer het initiatief, duels en “tweede ballen” werden gewonnen en Leovardia kwam niet meer in hun spel. In de 70ste minuut werd een schot van Willem Jan Dijkstra gepareerd door de keeper en in 2de instantie door Marten de Vries binnengekopt (1-0).

Marten de Vries 1-0 (foto: Jacobus Feenstra)

Marten de Vries 1-0 (foto: Jacobus Feenstra)

Na een mooie actie van Willem Jan Dijkstra werd zijn voorzet net naast gekopt door de 17-jarige Danny tho Bockholtt. Een paar minuten later kon Jort Dijkstra in de 85ste minuut een steekbal geven en was het dezelfde Danny tho Bockholtt die knap met een diagonaal schot de beslissende 2-0 scoorde.

de 2-0 van Danny tho Bockholtt (foto: Jacobus Feenstra)

de 2-0 van Danny tho Bockholtt (foto: Jacobus Feenstra)

Na afloop veel lof voor het team, na een mindere periode speelde Beetgum een puike partij tegen één van de titelkandidaten. De overwinning was een teamprestatie van een hecht collectief, in de eerste helft was het Jaap Montsma die Beetgum in de race hield. Ook was er veel lof voor de nieuwkomers Jorren Drost en Danny tho Bockholtt, beide dit seizoen voor het eerst bij de A selectie.

Jorren Drost (foto: Jacobus Feenstra)

Jorren Drost (foto: Jacobus Feenstra)

 Danny tho Bockholtt (foto: Jacobus Feenstra)

Danny tho Bockholtt (foto: Jacobus Feenstra)

Door de winst tegen Leovardia voegt Beetgum drie winstpunten toe en stijgt op de ranglijst naar de 9de plaats en heeft weer aansluiting bij de grote middenmoot in klasse 4A.

Meer foto’s van de wedstrijd van fotograaf Jacobus Feenstra: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.985409681475442.1073741854.233157630033988&type=1

Zaterdag 15 november 14.30 uur sportcomplex ’t Bosk: oefenwedstrijd tegen Friese Boys 1 (scheidsrechter: Matthijs de Vries)

Zaterdag 22 november 14.30 uur sportcomplex ’t Bosk: competitie tegen AVC 1 (na afloop supportersfeest met LIVE muziek)