komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

VELDHOVEN – Jelle Born van UNA vertrekt naar Amerika. De 21-jarige verdediger gaat daar studeren en voetballen bij Lubbock Christian University in Texas. Lees hier het volledige bericht. Bron: Eindhovens Dagblad.

REGIO – Alex Rekondie (29) maakt volgend seizoen deel uit van de selectie van eersteklasser Brabantia. Hij is een aanvaller met de nodige hoofdklasse-ervaring. Afgelopen seizoen kwam Rekondie uit voor vierdeklasser SSW uit Dordrecht, waar hij speler-trainer was. Lees hier het volledige bericht. Bron: Eindhovens Dagblad.

ZEVENAAR – Vijfdeklasser SDZZ uit Zevenaar heeft nog maar een van de drie aangestelde trainers.  Jeroen Jordens en Ronald van Ark hebben hun taken per direct neergelegd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

LEEUWARDEN – LVV Friesland zoekt voor het seizoen 2021-2022 een assistent trainer voor het eerste elftal. Het eerste elftal speelt in de 3e klasse op zondag. Er wordt getraind op de dinsdag- en vrijdagavond. De assistent-trainer ondersteunt de hoofdtrainer. Profielschets De assistent-trainer is ambitieus en communiceert open naar spelers begeleiding en overige betrokkenen;Is goed in […]

REGIO – Het ziet er naar uit dat over een paar maanden ook de senioren weer los kunnen. Goed nieuws natuurlijk, en direct ook aanleiding om alvast even vooruit te blikken. Zet daarom meteen maar even in uw agenda: op zaterdag 21 augustus 2021 staat het S&A Timmer- en Metselwerken-toernooi op het programma! Het toernooi […]

Print dit bericht Print dit bericht

26-11-2014: Beetgum op wilskracht naar puntendeling

Zaterdag 22 november 2014 was v.v. Beetgum gastheer voor AVC uit Sexbierum.

Een wedstrijd met meerdere gezichten eindigde in een 2-2 gelijkspel. De aanvoerder van AVC, Jelte Visser, speelde een opmerkelijke positieve rol tijdens deze wedstrijd.

Pupil Hendrik Bakker krijgt een hand van de sportieve aanvoerder van AVC Jelte Visser

Pupil Hendrik Bakker krijgt een hand van de sportieve aanvoerder van AVC Jelte Visser (foto: Jacobus Feenstra)

Na de aftrap van pupil van de week Hendrik Bakker van v.v. Beetgum F1 was Beetgum in de beginfase de bovenliggende partij en werden de duels gewonnen. In de 15de minuut leidde dit tot de 1-0. Een voorzet van Jort Dijkstra werd bij de 2de paal knap ingekopt door Marten de Vries.

Marten de Vries kan de 1-0 binnen koppen.

Marten de Vries kan de 1-0 binnen koppen. (foto: Jacobus Feenstra)

In de 28ste minuut raakte een op de grond liggende Jort Dijkstra de paal en bleef de stand 1-0. Echter in de tegenstoot maakte AVC nog geen minuut later via een afgedwaalde voorzet de 1-1.

Ruststand 1-1

Ruststand 1-1 (foto: Jacobus Feenstra)

In de tweede helft kwam AVC beter in het spel, AVC speelt de laatste 10 jaar wisselend in de 3de of 4de klasse. Debutant Beetgum moest het stellen zonder de vlak voor rust uitgevallen aanvoerder Marten Johannes Bloem en kwam meer onder druk te staan en in de 65ste minuut werd dit veldoverwicht omgezet in een 1-2 voorsprong voor AVC.

Hierna moest Beetgum meer risico’s nemen en stroopte het team van John Hofte de mouwen op om de stand nog in evenwicht te brengen. Dit lukte toen Marten de Vries, na een schot van Daniel Wijbenga, in de rebound de 2-2 binnen kon schieten.

Marten de Vries vlak na zijn 2de doelpunt

Marten de Vries vlak na zijn 2de doelpunt (foto: Jacobus Feenstra)

Hierna nam AVC in de slotfase het heft weer in handen. Na een blessure bij AVC speelde Beetgum de bal buiten en kreeg uit de spelhervatting via een ingooi de bal terug. Er werd echter heel snel druk gezet en zonder dat een speler van Beetgum de bal nog raakte kon AVC de bal langs de keeper Jaap Montsma schieten. Hierna was het de aanvoerder Jelte Visser van AVC die goed aanvoelde dat je zo niet een wedstrijd wil winnen. Na overleg tussen hem en scheidsrechter werd de wedstrijd hervat met een ingooi. Hierdoor bleef de stand van 2-2 op het scorebord staan. Een eindstand waar Beetgum het meest tevreden mee was.

Robby Efde: Man of the Match

Robby Efde: Man of the Match (foto: Jacobus Feenstra)

Als Man of the Match werd Robby Efde gekozen.

Komende zaterdag 29 november 2014 moet Beetgum de uitwedstrijd spelen tegen het op de eerste plaats staande Makkum.

Deze wedstrijd begint in Makkum om 15.00 uur.!

Meer foto’s van de wedstrijd van fotograaf Jacobus Feenstra:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.994330387250038.1073741855.233157630033988&type=1