bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

GASSELTERNIJVEEN – Gasselternijveen is op zoek naar een verzorger. Wat zoeken wij?   Iemand met een achtergrond in de sportverzorging/sportmassage of een student fysiotherapie, die zondags tijdens de wedstrijden, waar en wanneer nodig, de verzorging op het veld doet en tijdens de trainingsavonden (dinsdag en/of donderdag) beschikbaar is voor blessure-behandeling en -preventie (o.a. intapen).  Wat hebben wij te […]

OEFFELT – Voetbalclub De Zwaluw heeft op het laatste moment toegeslagen op de transfermarkt. Een dag voor het verstrijken van de overschrijvingstermijn vorige week is vleugelaanvaller Sam Litjens vastgelegd door de vierdeklasser uit Oeffelt. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

EMMER-COMPASCUUM – Onlangs tekende André Loves namens MijnMakelaar Dekker & De Vreeze een 1-jarig sponsorcontract voor de jeugd van voetbalclub CEC, met een optie voor een verlenging van nog eens twee jaar. Jeugdvoorzitter Pascal Mulder is erg in zijn nopjes met de nieuwe hoofsponsor. ,,De jeugd van CEC is erg blij met deze nieuwe hoofsponsor. […]

REGIO – Wedstrijdposter gratis op TweeNul? Mail een exemplaar (bij voorkeur als jpg) naar redactie@tweenul.nl.

Print dit bericht Print dit bericht

29-11-2014: Heroïsche overwinning F1.

Zaterdagochtend, kwart over acht met frisse moed de koude oostenwind trotserend verzamelden 14 fanatieke voetballers zich op het Bosk.

Na zoveel nederlagen nog net zo optimistisch gestemd over de komende wedstrijd tegen SJO Foarut als voor de allereerste wedstrijd. (Wat kunnen wij senioren toch nog veel leren van onze F-spelers op sommige vlakken.)

Aangekomen in Dronrijp eerst even een tactische training aan de voetbaltafel in de kantine waarbij de leiders jaloers keken naar deze voetbaltafel. De linies bleven mooi gescheiden door glimmende stangen en nooit kwam het voor dat iedereen voor of nu juist iedereen achter de bal was…. Maar ach altijd chaos is ook regelmaat!

Toen het tijd was om om te kleden werd de vindingrijkheid wederom getest (en die van de E1 waarschijnlijk nog veel meer). De verkeerde shirts zaten namelijk in de tas waardoor wij in sexy jurkjes het veld mochten betreden. Dit gaf wel de mogelijkheid om trainingsjasjes aan te doen onder het shirtje en daarmee een mentaal voordeel te hebben op onze tegenstander.

Gelukkig had de tegenstander ook een team van formaat en konden we 10 tegen 10 spelen om zo min mogelijk wissels te laten koukleumen langs de lijn.

Alle ouders verzamelden zich al netjes langs de lijn op de helft van Beetgum, immers hier vind doorgaans alle actie plaats. Helaas voor de ouders maar geweldig voor de toppers van de F1 kwamen ze van een ijskoude kermis thuis.

Vanaf minuut 1 knalden de spelers van de F1 er bovenop. Door de kou gedwongen om in beweging te blijven stonden we zowel verdedigend als aanvallend steeds daar waar de bal kwam of zou moeten komen.

Al na een paar minuten kon onze spits alleen doorlopen op de keeper van de tegenstander. Zoals veel nieuwe dingen was ook dit erg lastig de eerste keer en ging de bal rakelings langs. Het beloofde wel een mooie ochtend te worden op deze manier. Weer wat minuten later opnieuw een uitbraak die op het nippertje werd gecounterd door een sterk optreden van de keeper van Foarut. Maar dan, halverwege de eerste helft, een spijtende pass door het hart van de verdediging stuurt voor een derde keer de spits van de F1 alleen af op de keeper. Drie maal is scheepsrecht zal de spits gedacht hebben en hij haalt verwoestend uit….. 0-1. Het publiek en vooral het hele team in extase, WE STAAN VOOR!!!

Dan toch net voor het opzoeken van de warme kleedkamer voor een welverdiende rust een zondagsschot van Foarut. Doordat er een woud aan spelers voor onze keeper stonden kon hij niet zien waar de bal was tot het moment dat deze de lijn al bijna passeerde. Met een ultieme duik en uitgestrekt lichaam wist hij nog bijna een tegengoal te voorkomen, 1-1.

In de rust een opgetogen groep gretige spelers met daartussen een paar bibberende spelers met blauwe lippen. De spiegel als tactisch strijdbord met de opstelling voor de tweede helft is het middelpunt waar alle spelers aandachtig omheen staan. Deze zaterdag is voor ons, zoveel is duidelijk bij iedereen! Snel nog een flinke teug ranja en dan weer het veld in voor de allesbeslissende tweede helft.

Verslappen komt niet voor in het F1-woordenboek, dat wisten we al langer maar werd nu ook gecombineerd met onverzettelijkheid in de verdediging en klasse in de aanval. De druk op Faorut bleef er vol op en je hoorde de verdediging kraken in zijn voegen.

De 1-2 kon dan ook niet uitblijven. Meerder kansen werden vakkundig gepareerd door een uitblinkende keeper maar uiteindelijk kwam daar dan toch de verlossende treffer. Deze tref brak het dappere verzet van Foarut en gaf een boost aan het snel groeiende vertrouwen van de F1. Nog meer aanvallen werden afgewisseld door sterk verdedigen en dit uitte zich dan ook snel in de welverdiende 1-3.

Uit een snelle counter werd de einduitslag een paar minuten voor het verstrijken van de tijd dan definitief op het bord gezet 1-4! Lachen, juichen, dolle vreugde op het moment dat de scheidsrechter fluit voor het eindsignaal.

De penalty’s, toch een specialiteit van het huis, mogen dan ook geen problemen geven. Dit gebeurd dan ook niet en omdat de keeper van v.v. Beetgum er een paar uit houdt en de spelers met scherp schieten vandaag worden ook deze gewonnen dit keer.

De buit is binnen, de eerste 3 punten in de korte voetballoopbaan van deze toekomstige toppers zijn een feit. Dit smaakt naar meer!