komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

VELDHOVEN – Jelle Born van UNA vertrekt naar Amerika. De 21-jarige verdediger gaat daar studeren en voetballen bij Lubbock Christian University in Texas. Lees hier het volledige bericht. Bron: Eindhovens Dagblad.

REGIO – Alex Rekondie (29) maakt volgend seizoen deel uit van de selectie van eersteklasser Brabantia. Hij is een aanvaller met de nodige hoofdklasse-ervaring. Afgelopen seizoen kwam Rekondie uit voor vierdeklasser SSW uit Dordrecht, waar hij speler-trainer was. Lees hier het volledige bericht. Bron: Eindhovens Dagblad.

ZEVENAAR – Vijfdeklasser SDZZ uit Zevenaar heeft nog maar een van de drie aangestelde trainers.  Jeroen Jordens en Ronald van Ark hebben hun taken per direct neergelegd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

LEEUWARDEN – LVV Friesland zoekt voor het seizoen 2021-2022 een assistent trainer voor het eerste elftal. Het eerste elftal speelt in de 3e klasse op zondag. Er wordt getraind op de dinsdag- en vrijdagavond. De assistent-trainer ondersteunt de hoofdtrainer. Profielschets De assistent-trainer is ambitieus en communiceert open naar spelers begeleiding en overige betrokkenen;Is goed in […]

REGIO – Het ziet er naar uit dat over een paar maanden ook de senioren weer los kunnen. Goed nieuws natuurlijk, en direct ook aanleiding om alvast even vooruit te blikken. Zet daarom meteen maar even in uw agenda: op zaterdag 21 augustus 2021 staat het S&A Timmer- en Metselwerken-toernooi op het programma! Het toernooi […]

Print dit bericht Print dit bericht

12-01-2015: B2-junioren kampioen zaaltoernooi 2015

B Junioren in de zaal, B2 Zaalkampioen 2015

De beker!

De beker!

 Zaterdagmiddag 10 januari stond er voor de B junioren het Noord West Friesland zaalvoetbaltoernooi op het programma in de Harnehal te Tzummarum.

 Het B1 team van de veldcompetitie werd opgesplitst in Beetgum 1 en Beetgum 2.

Beetgum 1 bestond uit: Willem van de Beek, Mark Sander de Vries, Henk Jan van der Weerd, Chris Drost, Sander Reitsma, Elbert Dijkstra en Djurre Pieter Hoogland.

 Beetgum 2 bestond uit: Sipke van der Weide, Wieger Brouwer, Jelle Wim de Vries, Jelle Wassenaar, Walter Snieder, Yannick Hielkema en Teun Kuipers (C junior).

 Beide teams kwamen uit in de 2e sterkste poule van de B junioren. Dit betekende dat Beetgum 1 en Beetgum 2 elkaar tijdens deze middag zouden treffen. Een wedstrijd waar door iedere speler naar werd uitgekeken. Andere tegenstanders waren: Tzummarum 1, Minnertsga 2, Foarút / Dronrijp 3 en Foarút / Dronrijp 4.

 Beetgum 1 ging het deze middag niet voor de wind. Het voetbal was de eerste wedstrijden wel goed maar onrustig en de vele kansen werden niet verzilverd. Daarnaast had het bij enkele tegengoals pech. In de eerste wedstrijd werd in de laatste seconde een meer dan terecht punt gepakt tegen Foarút / Dronrijp 3 (2-2), Er werd verdiend maar ternauwernood gewonnen van Minnertsga 2 (3-2) en gelijk gespeeld tegen Foarút / Dronrijp 4 (1-1).

 Bij Beetgum 2 was het deze middag een ander verhaal. Iedere speler van dit team haalde deze middag een hoog niveau en enkele spelers stegen boven hun normale niveau uit. Deze jongens speelden verzorgd en werkte iedere wedstrijd hard voor elkaar.

 In de eerste wedstrijd werd Foaút / Dronrijp 4 dik verdiend met 2-1 verslagen mede door een doelpunt van een goedspelende Sipke van der Weide (Een van zijn eerste doelpunten ooit!) De tweede wedstrijd tegen Tzummarum 1 was een echte thriller. Beetgum speelde het sterke Tzummarum compleet van de mat en dit leidde tot frustraties bij de tegenstander. Uiteindelijk kwam Tzummarum tegen de verhouding in om 1-0, maar in de laatste minuut werd deze achterstand omgebogen tot een terechte 1-2 overwinning.

De derde wedstrijd werd met 1-2 gewonnen van Minnertsga 2.

 De vierde wedstrijd voor beide teams was de onderlinge ontmoeting. Voorafgaand aan deze wedstrijd had Beetgum 1: 5 punten en Beetgum 2: 9 punten. Bij een overwinning van Beetgum 2 waren zij bijna kampioen. Bij een overwinning van Beetgum 1 en een overwinning in de laatste wedstrijd zou Beetgum 1 kampioen zijn.

De wedstrijd werd een waar gevecht. Beide teams gingen vol voor de winst en gaven elkaar niks cadeau. Beide teams creëerden veel kansen maar het doelpunt viel aan beide kanten niet. Tot twee minuten voor tijd toen Wieger Brouwer (ook een van zijn eerste doelpunten!) keeper Willem van der Beek in 2 instanties versloeg. Beetgum 2 won hierdoor met 1-0 van Beetgum 1.

Doordat concurrent Tzummarum verloor van Foarút / Dronrijp 4 mocht Beetgum 2 zich één speelronde voor het einde al kampioen noemen.

 Bij Beetgum 1 was de teleurstelling zichtbaar tijdens de laatste wedstrijd er werd kansloos verloren van Tzummarum 1 (0-3).

Beetgum 2 verloor in een ietwat fantasie opstelling haar laatste poulewedstrijd met 2-3 van Foaút / Dronrijp 3.

 De eindstand in de poule was als volgt:

  1. Beetgum 2 5 12 punten

  2. Foarút / Dronrijp 3 5 10 punten

  3. Tzumarrum 1 5 9 punten

  4. Foarút / Dronrijp 4 5 7 punten

  5. Beetgum 1 5 5 punten

  6. Minnertsga 2 5 0 punten

 

De begeleiding van de B1 en meegereisde ouders hebben deze middag genoten van de B junioren. Iedereen verdiend een groot compliment! We hopen dat deze instelling en dit niveau meegenomen wordt in de voorjaarsreeks.

Beleiding v.v. Beetgum B1,

Andries van de Beek en Gerrit Feenstra