bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

15-02-2015: Effectief Ouwe Syl wint van Beetgum

Zaterdag 14 februari 2015 was de eerste competitiewedstrijd voor Beetgum 1 tegen Ouwe Syl. Door de stand op de ranglijst was winst voor beide teams zeer belangrijk. Na 90 minuten stond de teller op 3 voor Ouwe Syl en 0 voor Beetgum.

Trainer John Hofte had van zijn 18 selectiespelers, door allerlei omstandigheden, maar de beschikking over 9 echt fitte spelers, hierdoor waren noodgedwongen Sybe Schaaf en Steven Koster aan de wedstrijdselectie Beetgum 1 toegevoegd.

Ondanks het puzzelen vooraf was het wedstrijdbeeld dat Beetgum gedurende driekwart van de wedstrijd het beste van het spel had en Ouwe Syl in 20 minuten door drie doelpunten de wedstrijd besliste.

Door een rode kaart en penalty kwam Beetgum in de 32ste minuut op een 2-0 achterstand en moest het met 10 man verder. Door de 3-0 van Ouwe Syl voor de rust was de 2de helft slechts een formaliteit. Toch liet Beetgum na rust met 10 man de nodige werklust zien en kwamen Robby Efde en Steven Koster met ballen op de lat dicht bij een treffer.

Bal van Steven Koster (nr. 14) op weg naar de lat

Bal van Steven Koster (nr. 14) op weg naar de lat

Door de nederlaag zit Beetgum in de gevarenzone en treft het volgende week zaterdag 21 februari 2015 in een uitwedstrijd Marrum.

Ondanks de nederlaag waren er in de wedstrijd tegen Ouwe Syl ook genoeg lichtpuntjes om met een positief gevoel naar Marrum af te reizen.

Voor een aantal foto’s van de wedstrijd van fotograaf Jacobus Feenstra zie:

Foto’s: Beetgum – Ouwe Syl