bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

22-04-2015: Beetgum volgend seizoen weer actief in 4de klasse!

Afgelopen zaterdag 18 april 2015 heeft v.v. Beetgum 1 zich verzekerd van weer een seizoen 4de klasse voetbal.
 
Tijdens de als Super Saturday betitelde zaterdag werd Heeg 1 met 4-1 verslagen, door het verlies van TOP’63 kunnen TOP’63, Marrum, Ouwe Syl, Heeg en Ens de degradatie plaatsen onderling verdelen.
 
Met het lijfsbehoud is de doelstelling van promovendus Beetgum behaald en kan de selectie van John Hofte de resterende 3 wedstrijden vrijuit voetballen zonder druk.
 
v.v. Beetgum is heel blij met de hoofdsponsors Bert Hoogland (namens Autoschade Posthuma) en Oscar van Oorschot

v.v. Beetgum is heel blij met de hoofdsponsors Bert Hoogland (namens Autoschade Posthuma) en Oscar van Oorschot

 
Terug naar de wedstrijd tegen Heeg; er zat veel druk op de wedstrijd, eerst voorafgaande aan de wedstrijd de presentatie samen met de hoofdsponsors van de nieuwe shirts. Ook waren er twee cameramannen aanwezig die de wedstrijd opnamen en dan is het extra leuk als er een positieve uitslag is. Zeker ook omdat na afloop de supportersvereniging “de Old Boys” weer een supportersfeest hadden georganiseerd.
 
 
Positief was dat hoofdtrainer John Hofte en leider Tiede Dijkstra voor het eerst dit seizoen uit een brede selectie konden putten, alleen de geschorste Jort Dijkstra en door werk verhinderde Daniel Dijkstra waren afwezig.  
Na de aftrap van de Pupil van de Week Hidde Baarda was de eerste helft een verlengstuk van de uitwedstrijd op paasmaandag 6 april, veel balverlies aan beide kanten leverde een rommelige eerste helft op.
 
Pupil van de Week: Hidde Baarda

Pupil van de Week: Hidde Baarda

 
Al vroeg in de 2de helft kwam Beetgum met 10 man te spelen door een rode kaart voor Marten de Vries. Niet veel later kwam Beetgum toch op een 1-0 voorsprong via Robin Bruinsma.
 
Lang kon Beetgum hiervan niet genieten, binnen 5 minuten was de stand al weer gelijk, 1-1.
Ondanks de numerieke minderheid ging Beetgum beter voetballen en werden de duels gewonnen en liepen de combinaties van Beetgum vloeiender. Uit een paar goede uitvallen wist Bauke Reitsma tweemaal te scoren en werd hij terecht verkozen tot Man of the Match.
 
Bauke Reitsma werd gekozen tot Man of the Match

Bauke Reitsma werd gekozen tot Man of the Match

 
Vlak voor tijd kon Joshua de Jong aan alle onzekerheid een einde maken door de 4-1 via binnenkant paal in te schieten.
 
Terwijl het derde al op het terras hun kampioenschap vierden kon John Hofte na afloop voor de camera’s van Bauke Ferwerda nog een heuse “persconferentie” geven.
 
John Hofte na afloop van de uitstekende wedstrijd voor de camera van Bauke Ferwerda

Hoofdtrainer John Hofte na afloop van de uitstekende wedstrijd voor de camera van Bauke Ferwerda

 
Over 3 weken is de complete wedstrijd en de hoogtepunten op DVD beschikbaar. Buiten de selectie om zijn er nog slechts een paar exemplaren beschikbaar en deze kunnen voor 8 euro bestelt worden via e-mail: o.bruinsma@chello.nl
 
Beetgum 1 zal proberen het seizoen goed af te ronden, maar de handhaving in de 4de klasse is zeker een felicitatie waard aan de trainer, spelers en begeleiding.
 
Onderstaande bedrijven worden bedankt voor het mogelijk maken van de opnames van de wedstrijd.
 
BAF video (Bauke Ferwerda)
Netram bedrijfsmiddelen keuring
G. de Vries steigerverhuur
 
Cor de Vries en Marianna Kamstra zorgden voor een recordverkoop van het programmaboekje. Als laatste worden ook de kantinebeheerder Tjerk Schriemer en de kantinemedewerkers bedankt voor hun enorme inzet tijdens deze Super Saturday
 
Beetgum 1 speelt eerst nog twee uitwedstrijden (25 april Tollebeek en 2 mei TOP’63) om het seizoen 2014-2015 op zaterdag 9 mei af te sluiten tegen het op de eerste plaats staande Makkum.
 
Fotoalbum: v.v. Beetgum 1 – Heeg 1