bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

30-11-2015: Beetgum wint ook van Tzummarum

Zaterdag 28 november 2015 behaalde Beetgum door een 3-0 overwinning op Tzummarum voor de 3de keer op rij drie punten. Het werd niet het vooraf verwachtte doelpuntenfestijn. Beetgum wist achterin knap de nul te houden maar nam pas na rust afstand.

Pupil van de Week was Siedrick Tuinstra

Pupil van de Week was Siedrick Tuinstra

Na de aftrap van pupil van de week Siedrick Tuinstra speelde v.v. Beetgum in de eerste helft een beetje met de handrem erop. Een redding van Lennart van der Meer op de doellijn voorkwam een achterstand voor de rust.

Na rust was het in de 49ste minuut een verlengde kopbal van Robin Bruinsma waardoor Jort Dijkstra na een rush prima kon afronden (1-0).

Vlak na rust scoort Jort Dijkstra de 1-0

Vlak na rust scoort Jort Dijkstra de 1-0

Een corner van Bauke Reitsma werd in de 56ste door Marten Johannes Bloem prima teruggekopt en Geert-Jan de Vries kon tussen acht spelers van Tzummarum de 2-0 binnenkoppen.

7 verdedigers en de keeper kunnen niet voorkomen dat Geert-Jan de Vries de 2-0 binnenkopt

7 verdedigers en de keeper kunnen niet voorkomen dat Geert-Jan de Vries de 2-0 binnenkopt

Tzummarum zorgde nog voor wat hectische taferelen in het doelgebied van Beetgum, maar Jaap Montsma en zijn verdediging hielden het hoofd koel.

De verdediging houdt de nul met nodige kunst- en vliegwerk

De verdediging houdt de nul met nodige kunst- en vliegwerk

In de 81ste minuut maakte Shaquille van der Velde aan alle onzekerheid een einde door met een afstandschot de 3-0 aan te tekenen, dit was ook de eindstand.

doelpunt Shaquille van der Velde

doelpunt Shaquille van der Velde

Weer een prima overwinning voor het team van John Hofte. Door de winst sluit Beetgum aan bij de middenmoot en door het verlies van de vier ploegen onder Beetgum neemt men afstand van de onderste plaatsen.

Volgende week zaterdag 5 december 2015 wacht om 14.30 de uitwedstrijd tegen Heeg. Heeg presteert verrassend goed en staat op de 6de plaats met vijf punten meer dan Beetgum.

De foto’s zijn van JF Promotie, voor meer foto’s zie:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1000017176702509.1073741894.473478312689734&type=3