bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

30-03-2016: Verlies en winst voor Beetgum in paasweekend

Zaterdag 26 maart en paasmaandag 28 maart speelde Beetgum twee inhaalwedstrijden voor de competitie.

De uitwedstrijd tegen nummer 1 op de ranglijst Bant ging nipt verloren met 3-2. Thuis werd er twee dagen later terecht drie punten gepakt door een 2-0 overwinning op Arum.

2 wedstrijden in 3 dagen was voor de 36 jarige afgetrainde aanvoerder Bloem geen probleem

2 wedstrijden in 3 dagen was voor de 36 jarige afgetrainde aanvoerder Bloem geen probleem

Bant – Beetgum (3-2):

In en tegen Bant was Beetgum de hele wedstrijd gelijkwaardig aan de titelkandidaat. Vroeg in de wedstrijd kwam Beetgum na 7 minuten op een 1-0 achterstand. Een vrije trap van Herman Kamminga werd verkeerd ingeschat door de keeper van Bant (1-1). Een domper was de 2-1 voor Bant vlak voor de rust.

In de 52ste minuut kwam Beetgum weer op gelijke hoogte doordat Shaquille van der Velde met een pass Geert-Jan de Vries in stelling bracht (2-2). Niet lang daarna kwam in de 55ste minuut Bant door een onnodige strafschop op (3-2).

Beetgum zette Bant nog met de rug tegen de muur, maar helaas kwam de gelijkmaker, die terecht was geweest, niet meer op het scorebord.

Beetgum – Arum (2-0):

eindstand 2-0

eindstand 2-0

Twee dagen na de wedstrijd tegen Bant moest Beetgum op het sportcomplex ’t Bosk aantreden tegen het door Harry Wasch getrainde Arum. De Zuidwester storm voorkwam hoogstand voetbal, maar Beetgum kon, onder de uitstekend leidende scheidsrechter Jan van Zutphen, beter met de zware omstandigheden omgaan.

In de 30ste minuut draaide een corner van Bauke Reitsma in één keer bij de eerste paal in de goal (1-0). Vlak voor rust werd een doelpunt van Marten Johannes Bloem, ten onrechte volgens de neutrale toeschouwers, afgekeurd wegens buitenspel op aangeven van de assistent scheidsrechter.

Vlak na de thee twee grote kansen voor Shaquille van der Velde, diezelfde Shaquille van der Velde zette in 55ste minuut samen met Bauke Reitsma een knap een-tweetje op die door Bauke Reitsma werd afgerond (2-0).

De op de grond liggende Bauke Reitsma was met twee doelpunten belangrijk

De op de grond liggende Bauke Reitsma was met twee doelpunten belangrijk

In het restant van de wedstrijd kwam Beetgum niet echt meer in de problemen, Danny Tho Bockholtt moest nog een keer van de lijn redding brengen, maar de 2-0 overwinning was meer dan terecht.

Keeper Jaap Montsma en zijn verdedigers hielden voor de 7de keer de nul

Keeper Jaap Montsma en zijn verdedigers hielden voor de 7de keer de nul

Volgende week zaterdag 2 april 2016 gaat Beetgum om 14.30 uur op bezoek naar Nagele in de polder. Gezien de goede vorm van de laatste maanden en met nog zes wedstrijden te spelen hoort Beetgum bij één van de kanshebbers op de 2de periodetitel. Een overwinning op concurrent Nagele kan een belangrijke volgende stap zijn.

De foto’s zijn van Marinthe Dijkstra, voor meer foto’s zie:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1302434519772955.1073741891.233157630033988&type=3