- VVBeetgum - https://www.vvbeetgum.nl -

14-12-2016: Beetgum met goed gevoel winterstop in

De laatste twee wedstrijden voor de winterstop , tegen hoger geklasseerde teams, eindigden voor Beetgum 1 in een gelijkspel.

Zowel de wedstrijd op zaterdag 3 december thuis tegen Franeker (2-2) als ook op zaterdag 10 december uit tegen Trynwalden (1-1) werden gelijkgespeeld.

De wedstrijd tegen Franeker, de nummer drie op de ranglijst, begon uitstekend voor Beetgum, na een overtreding op Willem Jan Dijkstra was het Jort Dijkstra die al in de 2de minuut Beetgum op voorsprong bracht uit een penalty.

duel-om-de-bal-foto-jacobus-feenstra [1]

duel om de bal (foto: Jacobus Feenstra)

In de 20ste minuut werd een vrije trap van Robby Efde door Marten Johannes Bloem teruggelegd en kon Robin Bruinsma de 2-0 scoren.

Door een tweede gele kaart in de 40ste minuut moest Beetgum het restant van de wedstrijd met 10 man verder, in de 2de helft kon Franeker nog twee keer scoren (2-2). Ondanks de man minder hield Beetgum deze score vast en werden er helaas een aantal goede kansen niet benut.

Zaterdag 10 december moest Beetgum aantreden in een uitwedstrijd tegen Trynwalden. In de eerste helft kon Beetgum een licht veldoverwicht omzetten in een 1-0 ruststand. Een vrije trap van Herman Kamminga kwam via Marten Johannes Bloem terecht bij Bauke Reitsma en was de 1-0 voorsprong in de 30ste minuut een feit.

De tweede helft gaf een ander wedstrijdbeeld, Trynwalden zette Beetgum onder druk en Beetgum kreeg via counters een aantal grote kansen om de voorsprong uit te breiden. Na een van deze kansen voor Beetgum kon Trynwalden in de 79ste minuut snel omschakelen en de gelijkmaker scoren (eindstand 1-1).

Beetgum sluit de eerste helft van de competitie af met een 6de plaats op de ranglijst. Hiermee is de doelstelling van een top-5 positie nog steeds reƫel.

De winterstop en een aantal vrije weekenden gaat Beetgum gebruiken voor een groot aantal oefenwedstrijden. Hierbij zijn onder andere Foarut(5de klasse), Berlikum (3de klasse), DTD (2de klasse), WTOC (3de klasse) en GSVV (5de klasse) de tegenstanders. Het complete winterprogramma wordt binnenkort op deze website gepubliceerd.

De selectie en staf van Beetgum 1 wenst iedereen fijne feestdagen en bedankt de supporters voor de steun tijdens de thuis- en uitwedstrijden.