bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

29-11-2018: Beetgum VR1 bijna aan kop!

Vrouwen van Beetgum bijna aan kop!!

Op zaterdag 24 november hielden de dames van Beetgum de 3 punten thuis. De wedstrijd tegen Mulier VR1 werd met 4-1 gewonnen.

Toen de vrouwen de kleedkamer in liepen was alles al keurig klaargelegd. Ook de sint was even langs gekomen en had veel lekkers achtergelaten, inclusief gedicht!! Dit gedicht is niet bestemd voor kleine kindjes. Ondanks dat de dames zich soms zelf ook als kleine kindjes gedragen.

Toen mochten de dames het veld op, en vanaf het eerste fluitsignaal gingen ze er vol voor! De 3 punten moesten en zouden in Beetgum blijven. In de 5e minuut werd Jennifer wordt door een tegenstander gepoort, dit laat ze haar natuurlijk niet snel gebeuren. In de 10deminuut kwam er een dan ook prachtige solo van Jennifer die drie man voorbij wist te spelen, gevolgd door een pass op Jeanine die de 1-0 scoorde.

In de eerste helft bleven de dames vooral voetballen op de helft van de tegenstander. Vele acties werden gemaakt en kansen werden gecreëerd, maar de bal werd vaak naast het doel geschoten of kwam niet langs de sterke keepster van Mulier. Na 45 minuten gingen de dames dan ook met de 1-0 voorsprong de kleedkamers in.

Na een goede peptalk van Samir kon de tweede helft weer beginnen. Opnieuw werd er vooral op de helft van Mulier gevoetbald. In de 57steminuut had Amber een hele mooie ingooi. Deze werd perfect langs de lijn gegooid en Jetty kon de bal aannemen. Via Jetty kwam de bal bij Jeanine die een mooie voorzet wist te geven op Hermine, 2-0!

Toch wist Mulier na 69 minuten onze verdedigers voorbij te spelen en ook langs onze keepster te komen, de 2-1 werd gemaakt.

Na een fel duel van twee kanten, kwam Beetgum even  met 10 man op het veld.  Niet dat dit veel verschil maakte, sterker nog, door wat geklungel bij het doel van Mulier wist Jeanine zelfs de 3-1 te scoren.

In de laatste 10 minuten wist Fransje de 4-1 nog te maken met een mooie assist van Jeanine.

Dankzij de inzet van de dames konden ze de eindstand van 4-1 bereiken. Na deze wedstrijd bevinden de vrouwen van Beetgum zich op de tweede plaats. Bijna aan kop dus!

 

Foto’s van de wedstrijd: https://www.facebook.com/pg/bitgumVR1/photos/?tab=album&album_id=1074853446020203