bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

13-12-2018: Doelpuntenfestijn bij vrouwen van Beetgum

Doelpuntenfestijn bij vrouwen van Beetgum

 Op zaterdag 8 december speelden de dames van Beetgum in en tegen Joure. In deze wedstrijd werden er in totaal maar liefst 11 doelpunten gemaakt!

Het was een koude, winderige en regenachtige middag. Terwijl de dames de strijd aan gingen om de 3 punten mee naar Beetgum te krijgen, stonden de wissels zonder dug-outs en bewapend met kleedjes langs de kant te bibberen.

Al snel kwam Beetgum op een klungelige 1-0 achterstand. Nog geen 2 minuten later wist Jeanine de 1-1 te scoren en waren de dames weer terug bij af. Na 32 minuten maakte (de linksbenige) Jeanine een prachtige goal met het rechter been. De bal vloog richting de kruising en de dames kwamen hierdoor 1-2 voor te staan. Deze vreugde was van korte duur want dit keer wist Joure al snel de gelijkmaker te maken. De rest van de eerste helft zat vol met voorsprongen en gelijkmakers totdat er een ruststand van 3-4 op het scorebord stond.

In de tweede helft kwam Beetgum al na 5 minuten op een 3-5 voorsprong door een counter van Jenny op links die Jeanine vervolgens af kon maken. De dames van Joure konden 20 minuten later de 4-5 scoren en werd het verschil tussen de teams weer verkleind.

In de laatste 10 minuten wist Beetgum nog 2 keer te scoren en ontstond er een eindstand van 4-7.

Uiteindelijk waren niet alle 11 doelpunten voor Beetgum, maar de dames wisten wel de 3 punten mee terug te nemen. Op de terugweg werd dit gevierd met een patatje en hamburger in de Mac!

 

Komende zaterdag staat de laatste competitiewedstrijd voor dit seizoen op het programma. De dames van Beetgum ontvangen dan v.v. Scharnegoutum ’70 VR1 op sportcomplex ‘it Bosk’. Aftrap om 14:30.