bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

23-05-2019: Beetgum naar Ferwert

Zaterdag 25 mei 2019 speelt Beetgum de laatste competitiewedstrijd in Ferwert tegen Wardy.

Een wedstrijd waarvan de uitslag geen invloed meer heeft op het nacompetitie-schema.

Beetgum zal volgende week zaterdag 1 juni thuis op het sportcomplex ’t Bosk nacompetitie spelen tegen een periodekampioen uit klasse 5C die het laagst op de ranglijst staat. Hier komen nog vijf teams voor in aanmerking.

Toch zal met belangstelling de wedstrijd Wardy – Beetgum worden gevolgd. Beetgum kan nog de 3de periodekampioen worden.

Hierdoor kan de nummer 4 op de ranglijst (SSS’68 of Ouwe Syl) een periodetitel overnemen. Wint Beetgum niet de 3de periode dan is het seizoen voor SSS’68 en Ouwe Syl over. CVO, Tzummarum en ook nog in theorie Holwerd liggen op de loer om de overgebleven periode dan op te eisen.

Samenvattend, Beetgum en Arum spelen nacompetitie en nog vijf teams kunnen de overgebleven periodetitel binnenhalen.

In oktober wist Beetgum thuis met 5-0 van Wardy te winnen.

In oktober wist Beetgum thuis met 5-0 van Wardy te winnen.

De thuiswedstrijd in oktober 2018 tegen Wardy wist Beetgum met 5-0 te winnen, komende zaterdag kan het een stuk lastiger worden. Na de winterstop heeft Wardy zeer behoorlijke resultaten behaald met als uitschieter de 3-0 overwinning op Arum. Beetgum zal het zonder een groot aantal spelers moeten doen, onder andere de vier spelers met de meeste doelpunten achter hun naam dit seizoen ontbreken waarschijnlijk.

Al met al toch een interessante pot voor het team van hoofdtrainer Danny Span, de aftrap zaterdag 14.30 uur.