bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

06-11-2019: Mix toernooi Dames 1/ Zaterdag 2

Donderdag 24 oktober 2019 was het zover. Het mix toernooi van Beetgum dames 1 en Beetgum 2 georganiseerd door trainer Samir Tawafra. Samir organiseert elk jaar in de herfstvakantie een mix toernooi welke op een trainingsavond wordt gehouden. Persoonlijk was dit de eerste keer dat ik deel uit maakte van dit toernooi wat een hele belevenis was. Voornamelijk heb ik mij verbaast hoe serieus Samir deze jaarlijkse traditie op pakt.

Alle spelers en speelsters moesten aan het begin van de week op de WhatsApp laten weten of je aanwezig was. Samir maakt namelijk al een teamindeling voorafgaand aan de trainingsavond. De volgende teams moesten tegen elkaar strijden voor de eer en eeuwige roem.

Team A: Team B: Team C: Team D:
Jetty Jenny Rosalie Marianne
Lotte Rixt Karin Casandra
Anouk Hermina Rijanke Jeanine
Rutger Jelmer Willem Stephan
Remco Mark Rients Berthil
Gerrit Kjeld Jan-Ytse

PHOTO-2019-11-06-08-00-48

PHOTO-2019-11-06-08-00-49 (1)

PHOTO-2019-11-06-08-00-49 (2)

PHOTO-2019-11-06-08-00-49

PHOTO-2019-11-06-08-00-50

Dan waren er natuurlijk ook mensen die zich niet hadden opgegeven zoals ondergetekende, Wietse en Chris. Hoe meer zielen hoe meer vreugd dus Samir wist ook dit met wat kunst en vlieg werk op te lossen. Samir had in alle vroegte al twee velden klaar gelegd dus het toernooi kon beginnen.

Zelf was ik eerst even aan het aftasten hoe het er aan toe zou gaan tussen de dames, ik kan u vertellen dat er zowel door de dames als de heren fel gestreden werd en er werd op hoog niveau gespeelt. Tussen al die dames kwamen bij de heren het testosteron uit de oren en er moest en zou gewonnen worden. Jelmer van de Bij was vast beraden om hoge ogen te gooien en veel doelpunten te maken. In een fel duel met Stephan deelde Jelmer een (onbewuste) tik uit waardoor Stephan zijn neus scheef op zijn schedel stond. Door dit incident moest Stephan helaas het veld ruimen. Duels verliezen terwijl er zoveel dames mee speelden was gewoon Not Done.

Een wedstrijd duurde 10 minuten waarna er gewisseld moest worden. Samir hield de tijd bij en zorgde voor een zeer strak georganiseerd toernooi. Het toernooi moest natuurlijk ook op foto worden vastgelegd. Alle teams, inclusief Samir, zijn dan ook door fotograaf Jan Drost vastgelegd.

Net voor de finale was er nog wel even discussie over de puntentelling maar ook daar was uiteindelijk geen speld tussen te krijgen.

De organisator van het evenement heeft mij voor het opstellen van dit verslag ook laten weten welke teams het in de finale tegen elkaar op moesten nemen maar volgens mij is dit niet correct. Dan maar een beetje eigenwijs maar volgens mij was de finale tussen team B (Jenny) en C (Rosalie). Net voor de finale vonden Rosalie en Jeanine het wel een goed idee om van team te wisselen waardoor Samir misschien de teams door elkaar heeft gehaald. Het werd een iets eenzijdige finale die team C heeft gewonnen.

Namens iedereen wil ik Samir bedanken voor de zeer sportieve en innoverende avond welke natuurlijk in de kantine gezamenlijk werd afgesloten met een heerlijk koud drankje.

Willem Bakker

04-11-19, Ingelum