bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – Maak gebruik van het Prikbord op deze site. Clubs die tegenstanders, trainers, leiders, grensrechters of wat dies meer zij zoeken of bijvoorbeeld scheidsrechters die wedstrijden willen fluiten, alle berichten waarin iets wordt gezocht of gevraagd/aangeboden worden onder prikbord verzameld, zodat ze niet in de nieuwsstroom slechts korte tijd op de homepage staan. Wanneer […]

REGIO – Everton Pires Tavares voetbalt volgend seizoen voor eersteklasser RVVH uit Ridderkerk. Het was al bekend dat de middenvelder deze zomer bij Spakenburg zou vertrekken.Pires Tavares kwam eind 2019 naar Spakenburg van het Cypriotische Omonia Aaradippou. Daarvoor speelde hij onder meer voor Kozakken Boys. Ook Robin Zwartjens heeft een nieuwe club. De voormalig jeugdspeler […]

DARP – Opnieuw valt een regionale vijfdeklasser weg uit het zondagvoetbal. Na Willemsoord heeft ook DVSV uit Darp besloten om voor het aanstaande seizoen geen standaardteam in te schrijven. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

URK – Trainer Gert Jan Karsten van SV Urk heeft geen hoge verwachtingen van het Nederlands Elftal bij het Europees Kampioenschap voetbal. Karsten: “Ik vind ze heel slecht! Ik mis een paar spelers. Aanvallend voetbal zien we niet. Ze halen maximaal de kwartfinale. Verder kan echt niet.” Toch rekent Karsten er wel op dat Oranje […]

BLIJHAM – ASVB uit Blijham zoekt voor haar tweede elftal een trainer voor seizoen 2021/2022. Wij zijn een groeiende vereniging met  acht jeugdteams, vier (zondag) senioren elftallen, een dameselftal en een senioren 7-tal. Al onze trainingen en thuiswedstrijden zijn op ons mooie sportcomplex in Blijham. Bij onze selectie elftallen gaan enthousiasme, sportiviteit, voetbalplezier, ambitie en […]

Print dit bericht Print dit bericht

14-11-2019: Beetgum langs Blija

Zaterdag 9 november 2019 wist Beetgum de thuiswedstrijd tegen Blija met 3-1 te winnen.

Gezien de stand op de ranglijst werd een spannende wedstrijd verwacht. Na een vroeg doelpunt van Blija herpakte Beetgum zich knap en wist voor rust nog de achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong. Doelpunten van Robby Efde en Willem Jan Dijkstra (zijn 50ste competitiedoelpunt).

74566700_3118652418151147_4979008002586574848_o

Gezien de kansenverhouding een terechte voorsprong, ook mistte Beetgum in de eerste helft nog een penalty. Een domper was de zware knieblessure voor Walter Snieder die met een brancard van het veld moest.

Penalty

De tweede helft bleef de 2-1 lang op het scorebord, Beetgum kreeg meerdere kansen en ook keeper Jaap Montsma had twee goede reddingen.

aanval Blija

De 3-1 (kopbal Geert Jan de Vries) bracht de eindstand op het scorebord. Al met al een wedstrijd die lang spannend bleef maar uiteindelijke een verdiende overwinning opleverde voor het team van Danny Span.

Tiede Dijkstra, de trainer van Blija woonachtig in Bitgummole die afwezig was in verband met een operatie, had in beide boxen een krat bier laten bezorgen en dit was het begin van een gezellige derde helft met beide teams.

Beetgum maakt zich op voor een inhaalwedstrijd op zaterdag 16 november tegen WWS op het sportcomplex ‘t Bosk. Bij winst nadert Beetgum de top 5 en doet het weer volop mee voor de prijzen.

Op deze zaterdag is er na afloop vanaf 16.30 uur een feest georganiseerd door de supportersvereniging de Old Boys met Live muziek van Rent a Band.

Meer foto’s van de wedstrijd gemaakt door Sikke Lautenbach: foto’s Beetgum – Blija