bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

12-12-2019: Verslag / foto’s Tzummarum – Beetgum

Onderstaand verslag komt van de website van Tzummarum: de foto’s zijn van Sikke Lautenbach

Tzummarum door oog van de naald tegen sterk Beetgum

geschreven op 07-12-2019 door Marten Jan van Zanden

Wat weer een onvoorstelbare middag. Tzummarum dat binnen het half uur op 3-0 kwam. Daarna moest het team alle zeilen bijzetten om de punten in eigen huis te houden. Ze bleven in eigen huis. Gemakkelijk ging dat echter niet.

Tzummarum begon vanmiddag goed.Het overdonderde Beetgum eigenlijk een beetje en na 11 minuten wist Rick dat goed uit te buiten. 1-0. Vlot daarna Steven die de 2-0 maakt.  Uit een mooie aanval maakt Tim zelfs de 3-0.

Dan is er nog geen half uur gespeeld. Beetgum kantelt daarna de wedstrijd. Tzummarum word even een periode zwaar onder druk gezet en dat levert 10 minuten voor rust de 3-1 op via Robin Bruinsma. Tzummarum haalt met horten en stoten de rust met 3-1.

Meteen na rust krijgt Robin geweldige kans op 4-1, maar zijn inzet verdwijnt net langs de verkeerde kant van de paal.

Daarna moet Tzummarum ver terug. Beetgum overklast ons eigenlijk wel. Niet door slecht spel van ons of zo. Team stond goed, presteerde voor elkaar, maar, Beetgum was qua voetbal in de 2e helft gedurende het eerste half uur een maatje te groot. 15 minuten voor tijd scoorde Jort Haije Dijkstra de verdiende aansluitingstreffer.  Alarmfase 3 bij Tzummarum.

Aangezien Beetgum druk ging zetten voor meer ontstond er bij hen achterin ruimte waar Tzummarum dankbaar gebruik maakte.

Eerst Gerben met een wonderbaarlijk mooi Stiffie en kort daarna Rick met de bevrijdende 5-2.

Verdiend was het niet. Maar wederom was een hecht collectief bezig. 18-6. super heren.

==============

Tzummarum Beetgum

Tzummarum Beetgum 2

Meer foto’s: klik hier