komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

VELDHOVEN – Jelle Born van UNA vertrekt naar Amerika. De 21-jarige verdediger gaat daar studeren en voetballen bij Lubbock Christian University in Texas. Lees hier het volledige bericht. Bron: Eindhovens Dagblad.

REGIO – Alex Rekondie (29) maakt volgend seizoen deel uit van de selectie van eersteklasser Brabantia. Hij is een aanvaller met de nodige hoofdklasse-ervaring. Afgelopen seizoen kwam Rekondie uit voor vierdeklasser SSW uit Dordrecht, waar hij speler-trainer was. Lees hier het volledige bericht. Bron: Eindhovens Dagblad.

ZEVENAAR – Vijfdeklasser SDZZ uit Zevenaar heeft nog maar een van de drie aangestelde trainers.  Jeroen Jordens en Ronald van Ark hebben hun taken per direct neergelegd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

LEEUWARDEN – LVV Friesland zoekt voor het seizoen 2021-2022 een assistent trainer voor het eerste elftal. Het eerste elftal speelt in de 3e klasse op zondag. Er wordt getraind op de dinsdag- en vrijdagavond. De assistent-trainer ondersteunt de hoofdtrainer. Profielschets De assistent-trainer is ambitieus en communiceert open naar spelers begeleiding en overige betrokkenen;Is goed in […]

REGIO – Het ziet er naar uit dat over een paar maanden ook de senioren weer los kunnen. Goed nieuws natuurlijk, en direct ook aanleiding om alvast even vooruit te blikken. Zet daarom meteen maar even in uw agenda: op zaterdag 21 augustus 2021 staat het S&A Timmer- en Metselwerken-toernooi op het programma! Het toernooi […]

Print dit bericht Print dit bericht

26-09-2010: Dikke uitslagen v.v. Beetgum D1

Op zaterdag 11 september speelde v.v.Beetgum D1 uit tegen St. Jacob D1. Met afwezigheid van Marten Jelle Steensma speelt Beetgum vandaag alweer met 11 man. Alweer geen wissels beschikbaar deze wedstrijd maar gelukkig zijn die nog niet nodig geweest.
Beetgum begint goed aan de wedstrijd en laat goed voetbal zien. Ze spelen goed over, waardoor er kansen komen om op doel te schieten.Na een aantal pogingen is het dan Jelle Wim de Vries die Henk Jan van der Weerd inspeelt en die tekent voor het eerste doelpunt. 0-1.
Door het goede voetbal komen de kansen aan de Beetgum kant. Sint Jacob heeft een team met vrijwel allemaal eerste jaar D’s en dat is ook snel te zien. Sander Reitsma, die voor de wedstrijd een aantal doelpunten beloofd had, maakt deze belofte waar door de 0-2 te scoren na een mooie individuele actie van Chris Drost. Vlak voor rust valt ook de 0-3 nog door een goed uitgespeelde aanval. Laatste man Eelke Zwalua komt goed mee op en verstoord de opbouw. Hij veroverd de bal en speelt in op Sander, die vervolgens de bal op Rients Dijkstra kaatst. Rients speelt met een bekeken bal Jelle Wim en die weet de 0-3 te maken.

De tweede helft word er goed begonnen door Beetgum. Ze weten dat er vandaag meer doelpunten gescoord kunnen worden en dit gebeurd dan ook. Sint Jacob probeert mee te komen maar dit lukt ze niet. Jelle Wim weet de 0-4 te scoren na een mooi steekballetje van Henk Jan. De 0-5 laat niet lang op zich wachten. Chris speelt Henk Jan in, die de 0-5 maakt.
Beetgum heeft de smaak te pakken en na een paar leuke combinatie en een paar goede voorzetten van Yannick Hielkema volgt de 0-6. Dit keer weer door Sander. Vandaag al twee gemaakt en met nog een doelpunt erbij heeft hij zich aan zijn belofte gehouden.
Jelle Wim maakt na een mooie individuele actie de 0-7.
Toch begint Sint Jacob een beetje aan het voetballen toe te komen en er volgt dreiging naar de goal van Beetgum. Ondanks dat Sint Jacob eindelijk doorheeft dat ze wat terug kunnen, valt de 0-8 . Op aangeven van Sander scoort Henk Jan.
Sint Jacob wil niet met dubbele cijfers verliezen en doet wat terug. Omdat Beetgum keeper Benjamin Voogt de hele wedstrijd nog geen bal gehad heeft, is deze dan ook verrast dat er een bal richting doel word getrapt. Hij aarzelt wat hij er mee zal doen en vergeet te handelen. Toch nog een doelpunt voor Sint Jacob. 1-8.
Sander had nog een belofte te vervullen en net voor het eind scoort hij zijn derde doelpunt en tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd.

De scheidsrechter fluit voor het eind van de wedstrijd en zo wint de D1 met 1-9 van Sint Jacob D1.

Op zaterdag 18 september speelde v.v.Beetgum D1 hun tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen VC Trynwalden D1. Vandaag voor het eerst in de competitie met de complete selectie. Onze vaste scheidsrechter Gerrit Feenstra fluit voor het begin van de wedstrijd.
Beetgum begint goed aan de wedstrijd maar laat het scoren wederom achterwege. Met eenrichtingsverkeer naar de goal van VC Trynwalden blijft het moeilijk om te scoren.
Uiteindelijk hebben ze door om tussen de palen te schieten wat leidt tot de 1-0. Rients Dijkstra scoort het verlossende doelpunt op aangeven van de vandaag sterk spelende, Chris Drost.
Nu ze doorhebben hoe het moet word er meer actie ondernomen. Waarbij Jelle Wim de Vries denkt, dat kan ik ook. Na een mooie individuele actie scoort hij de 2-0. Met nog een kwartier te spelen in de eerste helft schuiven we Eelke Zwalua door van laatste man naar verdedigend middenvelder. Zo hopen we dat er meer dreiging voorin komt. Onze hoop was goed en er komen nog 5 doelpunten voor rust. Hier de doelpunten op rij:
3-0 Henk Jan scoort nadat Sander goed afgeeft.
4-0 Eelke geeft de bal goed af en Sander denkt niet na en schiet op goal. Doelpunt.
5-0 Jelle Wim maakt een doelpunt op aangeven van Rients.
6-0 Jelle Wim speelt vanaf de zijkant een paar man om en geeft de bal voor. Eelke die tussen 4 man instaat, slaagt erin de 6-0 binnen te schieten.
7-0 Yannick Hielkema heeft veel dreiging vanaf de rechterkant van het veld. Na tientallen voorzetten, dan nu een wonderschoon doelpunt. Vanaf de rechterkant komt hij op en hij ziet de keeper te ver voor het doel staan en probeert het een keer. De bal beland achter de keeper in de linkerhoek van het doel. De 7-0 is een feit en het is rust.

De tweede helft heeft er een wijziging plaatsgevonden. De keeper Benjamin Voogt gaat voetballen en word vervangen door een goed spelende Pieter. Benjamin heeft in de eerste helft geen bal gehad en daarom word besloten om hem te laten voetballen. Pieter was bereid om op doel te staan, maar wel onder de voorwaarde dat hij een keer mee naar voren mocht als keeper zijnde. Met een 7-0 voorsprong moet dat kunnen.
Beetgum gaat verder door waar ze mee bezig waren. Scoren. Het is Benjamin, die de 8-0 binnen schiet. Er volgen nog 5 doelpunten:
9-0 Eelke
10-0 Sander
11-0 Rients
12-0 Sander
13-0 Sander

Pieter heeft nog geprobeerd om te scoren maar dit mocht helaas niet lukken. Ook al stond hij 10 minuten voor tijd steeds op de middellijn.

Gerrit Feenstra, die ook vandaag weer goed gefloten heeft, fluit voor het eind van de wedstrijd.