bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

07-02-2011: Dames slaan raak!

vv Beetgum dames krijgen kickboksles!

Niet op het trainingsveld maar in de sportzaal in Bitgummole verzamelden de dames van vv Beetgum op woensdag 2 februari.
Vanavond niet op het programma een veldtraining maar een kickbokstraining.
Onder leiding van de bekende kickboksinstructeur Faust werd een pittig programma afgewerkt met als nadruk speciaal voor onze voetbalsters de beenspieren.De hele training is onderverdeeld in stukjes van twee minuten die doormiddel van een piepje aangegeven wordt.
Na afloop weten de meiden dat twee minuten lang kunnen duren.
Na de pittige warming-up, na het rondjes lopen rek- en strekoefeningen en daarna opdrukken en buikspieroefeningen is het tijd voor het echte werk.
De stootkussens worden tevoorschijn gehaald en in tweetallen beginnen wij met stoten vanaf links en rechts waarbij het instappen met het juiste been belangrijk is.
Het stoten wordt op de grond met een oefening voor tweetallen afgesloten.
En dan is het tijd voor de trapoefeningen.
Verschillende technieken gaan wij uitvoeren waarbij Faust samen met Nadine de juiste uitvoering voordoet.
Heel intensief en met veel plezier gaan de dames fanatiek aan het werk.
Tussendoor geeft Faust technische aanwijzingen hoe de trappen het best uitgevoerd kunnen worden.
Na 20 minuten hard werken met na de piep van 2 minuten wisselen is het tijd voor de cooling-down.
Terwijl de ene groep stoottechnieken in tweetallen op de mat oefent, moet de andere groep met de kikkersprong over 2 op elkaar gestapelde banken springen.
Na het uitlopen alweer met buikspieroefeningen, is er het 1 uur en een kwartier een fijne training geweest waarin er door de dames van vv Beetgum keihard gewerkt is op een gezellige manier.
Dames het was geweldig om jullie zo hard aan het werk te zien.
Dat Nadine kickboksles geeft en binnenkort zelf haar eerste wedstrijd als kickbokser beleeft was aan haar fanatisme en goede techniek af te zien.
Voor Faust is er aan het einde van de training een groot applaus.
Voor ons zijn low- high en frontkick nu bekende termen.
Mocht u deze week onze dames een beetje moeilijk en met spierpijn door het dorp zien lopen dan weet u nu de reden.
Toch staan deze bikkels gewoon weer zaterdag 12 februari op het veld om tegen Veenwouden om 14.30 uur de volgende oefenwedstrijd te spelen
U bent natuurlijk van harte welkom.

Tjeerd Jan

Voor foto’s en meer informatie ga naar: http://beetgumdames1.webklik.nl/