bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

HOEK – Na acht maanden stonden de spelers van Hoek weer samen op het veld. Veel is bij het oude gebleven, maar de randvoorwaarden voor selectie en staf zijn wel verbeterd. Vanaf nu worden de voetballers tijdens trainingen en wedstrijden gemonitord door GPS-trackers. Lees hier het volledige bericht. Bron: PZC.

REGIO – Oefenwedstrijden kunnen gemaild worden naar redactie@tweenul.nl. Zaterdag 19 juniVEV’67 – Pelikaan S, 14.30 uurExcelsior ‘31 – Spvvg Vreden, 14.30 uur Zaterdag 26 juniSC Rouveen – Beloften HZVV, 14.30 uurSC Twijzel – Oldeholtpade, 17:00 uurPKC’83 – Pelikaan S, 14.00 uur Zaterdag 3 juliPKC’83 – Bedum, 14.00 uur Zondag 4 juliRoda 46 – Kampong 2, […]

REGIO – Op zoek naar een tegenstander voor een oefenwedstrijd en snel een tegenstander vinden? Stuur een bericht naar redactie@tweenul.nl, voorzien van clubnaam, aanvangstijdstip en contactgegevens. Vermeld daarbij ook of het gaat om een uit- of thuiswedstrijd en welk niveau de voorkeur heeft. De oproepkalender wordt dagelijks bijgewerkt. Zondag 13 juni Zwarte Pijl. Contact: 0649394957 VFB […]

HOOGEZAND – Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden Groningen, wist onlangs te scoren bij de opening van de Pannakooi voor de jeugd van voetbalvereniging Hoogezand.

HOOGEZAND – Albert Heijn (AH) is sponsor van het Oranjefestival bij VV Hoogezand.

Print dit bericht Print dit bericht

17-03-2011: Themabijeenkomst: Beter voetballen door videoanalyse

Woensdagmiddag 16 maart werd er in de Euroborg in Groningen een themabijeenkomst georganiseerd voor junioren- en seniorentrainers. Onderwerp tijdens deze bijeenkomst was beter leren voetballen door het gebruik van videoanalyse. Dit werd toegepast in de wedstrijd FC Groningen/Cambuur C/B – Oranje onder 15 jaar.
Er waren circa 100 junioren- en senioren trainers aanwezig uit Friesland, Groningen en Drenthe. VV Beetgum was ook aanwezig met: Marten Bloem, Sjoerd Kamminga, Jan Drost en Gerrit Feenstra.Alle trainers werden onderverdeeld in groepen van 10 personen, iedere groep werd begeleid door een docent van de KNVB of een docent van FC Groningen.

De bijeenkomst werd gestart met het bekijken van videobeelden van Oranje onder 15 jaar in voorgaande wedstrijden. De coach van Oranje liet op deze manier met beelden zien waar het team of individuele spelers moeite mee heeft en waar er op getraind moet worden. Dit zijn dan de doelstellingen van het team waarin het zich wil verbeteren.
Er werd benadrukt dat het een heel handig systeem is, maar dat een videoanalyse een middel moet blijven en geen doel op zich moet worden.

Hierna werd de wedstrijd FC Groningen/ Cambuur B/C – Oranje onder 15 bijgewoond vanaf de tribune. Iedere trainer moest een wedstrijdanalyse maken van deze wedstrijd, waarin vooral gelet moest worden op de doelstellingen van de coach die vooraf met beelden werden weergegeven.
In de rust van deze wedstrijd kwam iedere groep bijeen en werd kort de eerste helft besproken. Wat viel iedereen op? Tijdens de tweede helft was dit hetzelfde recept.

Na de wedstrijd was er een korte pauze waarin iedereen broodjes kon krijgen. Na de pauze werden er videobeelden getoond van de wedstrijd waarin werd gekeken hoe het team het deed met de vooraf gemaakte doelstellingen. De trainer van Oranje ging hierin ook de discussie aan met het publiek.

Uiteindelijk moest er in twee of drietallen een trainingsvorm worden opgesteld op basis van de videobeelden en de eigen gemaakte wedstrijdanalyse waarbij de methodische stappen en coachopmerkingen ook aandacht verdienden. Deze trainingsvorm moest aan je eigen groep kort gepresenteerd worden.

Om 20:45 uur was de bijeenkomst ten einde en werd er huiswaarts gereden. Er werd nog even een tussenstop gemaakt bij de Mc Donalds waarbij nog even werd nagesproken over de bijeenkomst. Vol verbazing waren er nog meer bekende gezichten.

Al met al was ieder van VV Beetgum het eens dat het een gezellige, leuke maar vooral ook leerzame bijeenkomst. Ieder is het eens dat videoanalyse een belangrijk middel kan vormen in het leerproces van jonge maar ook oudere voetballers.