bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

TweeNul maakt plaats voor robotjournalistiek
REGIO – Na ruim elf jaar stopt TweeNul vanaf vrijdag 27 augustus met het brengen van amateurvoetbalnieuws en maakt plaats voor robotjournalistiek. De redactie wil iedereen hartelijk danken voor de content die doorslaggevend is geweest voor het succes dat is opgebouwd. Het einde van TweeNul betekent niet dat de aandacht voor amateurvoetbal verdwijnt. Integendeel, want […]
Programma oefenwedstrijden zondag 29 augustus
REGIO – Oefenwedstrijden kunnen gemaild worden naar redactie@tweenul.nl. Titan – SC Erica, 14:00 uur Old Forward – Uffelte, 14.00 uur BEW – Wapserveen, 14.00 uur Heiligerlee – ZNC, 14.00 uur SC Lions’66 – Oldeboorn, 14.00 uur Pekelder Boys – Alteveer, 14.00 uur Oerterp-Renado, 14.00 uur Schoonebeek – CEC, 14:00 uur Dwingeloo-Read Swart, 14.00 uur EHS’85 […]
Programma oefenwedstrijden zaterdag 28 augustus
REGIO – Oefenwedstrijden kunnen gemaild worden naar redactie@tweenul.nl. NEC Delfzijl – Stompwijk‘92, 14:30 uur Oldeholtpade – Steenwijker Boys  Damacota – Onstwedder Boys, 14.00 uur Corenos – HS’88, 14.30 uur Grijpskerk – Actief, 14.30 uur Bedum – SC Stadspark, 18.30 uur Donkerbroek – VC Trynwalden, 19.30 uur SC Kootstertille – Noordbergum, 14.30 uur VVS Oostwold – […]
Uitslagen oefenwedstrijden donderdag 26 augustus
REGIO – Mail uitslagen van oefenwedstrijden naar redactie@tweenul.nl.    
HOOGEZAND – HS’88 zoekt met spoed nog steeds een trainer/trainster voor het 2e Vrouwenteam. HS’88 Vr2 komt uit in de 4e klasse en heeft daar de laatste jaren goed meegedaan om de bovenste plaatsen. Als Trainer/Trainster van de Vr2 sta je in nauw contact met de Technische staf van de Vr1 (de Vr1 komt uit […]
Print dit bericht Print dit bericht

17-03-2011: Themabijeenkomst: Beter voetballen door videoanalyse

Woensdagmiddag 16 maart werd er in de Euroborg in Groningen een themabijeenkomst georganiseerd voor junioren- en seniorentrainers. Onderwerp tijdens deze bijeenkomst was beter leren voetballen door het gebruik van videoanalyse. Dit werd toegepast in de wedstrijd FC Groningen/Cambuur C/B – Oranje onder 15 jaar.
Er waren circa 100 junioren- en senioren trainers aanwezig uit Friesland, Groningen en Drenthe. VV Beetgum was ook aanwezig met: Marten Bloem, Sjoerd Kamminga, Jan Drost en Gerrit Feenstra.Alle trainers werden onderverdeeld in groepen van 10 personen, iedere groep werd begeleid door een docent van de KNVB of een docent van FC Groningen.

De bijeenkomst werd gestart met het bekijken van videobeelden van Oranje onder 15 jaar in voorgaande wedstrijden. De coach van Oranje liet op deze manier met beelden zien waar het team of individuele spelers moeite mee heeft en waar er op getraind moet worden. Dit zijn dan de doelstellingen van het team waarin het zich wil verbeteren.
Er werd benadrukt dat het een heel handig systeem is, maar dat een videoanalyse een middel moet blijven en geen doel op zich moet worden.

Hierna werd de wedstrijd FC Groningen/ Cambuur B/C – Oranje onder 15 bijgewoond vanaf de tribune. Iedere trainer moest een wedstrijdanalyse maken van deze wedstrijd, waarin vooral gelet moest worden op de doelstellingen van de coach die vooraf met beelden werden weergegeven.
In de rust van deze wedstrijd kwam iedere groep bijeen en werd kort de eerste helft besproken. Wat viel iedereen op? Tijdens de tweede helft was dit hetzelfde recept.

Na de wedstrijd was er een korte pauze waarin iedereen broodjes kon krijgen. Na de pauze werden er videobeelden getoond van de wedstrijd waarin werd gekeken hoe het team het deed met de vooraf gemaakte doelstellingen. De trainer van Oranje ging hierin ook de discussie aan met het publiek.

Uiteindelijk moest er in twee of drietallen een trainingsvorm worden opgesteld op basis van de videobeelden en de eigen gemaakte wedstrijdanalyse waarbij de methodische stappen en coachopmerkingen ook aandacht verdienden. Deze trainingsvorm moest aan je eigen groep kort gepresenteerd worden.

Om 20:45 uur was de bijeenkomst ten einde en werd er huiswaarts gereden. Er werd nog even een tussenstop gemaakt bij de Mc Donalds waarbij nog even werd nagesproken over de bijeenkomst. Vol verbazing waren er nog meer bekende gezichten.

Al met al was ieder van VV Beetgum het eens dat het een gezellige, leuke maar vooral ook leerzame bijeenkomst. Ieder is het eens dat videoanalyse een belangrijk middel kan vormen in het leerproces van jonge maar ook oudere voetballers.