komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

VELDHOVEN – Jelle Born van UNA vertrekt naar Amerika. De 21-jarige verdediger gaat daar studeren en voetballen bij Lubbock Christian University in Texas. Lees hier het volledige bericht. Bron: Eindhovens Dagblad.

REGIO – Alex Rekondie (29) maakt volgend seizoen deel uit van de selectie van eersteklasser Brabantia. Hij is een aanvaller met de nodige hoofdklasse-ervaring. Afgelopen seizoen kwam Rekondie uit voor vierdeklasser SSW uit Dordrecht, waar hij speler-trainer was. Lees hier het volledige bericht. Bron: Eindhovens Dagblad.

ZEVENAAR – Vijfdeklasser SDZZ uit Zevenaar heeft nog maar een van de drie aangestelde trainers.  Jeroen Jordens en Ronald van Ark hebben hun taken per direct neergelegd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

LEEUWARDEN – LVV Friesland zoekt voor het seizoen 2021-2022 een assistent trainer voor het eerste elftal. Het eerste elftal speelt in de 3e klasse op zondag. Er wordt getraind op de dinsdag- en vrijdagavond. De assistent-trainer ondersteunt de hoofdtrainer. Profielschets De assistent-trainer is ambitieus en communiceert open naar spelers begeleiding en overige betrokkenen;Is goed in […]

REGIO – Het ziet er naar uit dat over een paar maanden ook de senioren weer los kunnen. Goed nieuws natuurlijk, en direct ook aanleiding om alvast even vooruit te blikken. Zet daarom meteen maar even in uw agenda: op zaterdag 21 augustus 2021 staat het S&A Timmer- en Metselwerken-toernooi op het programma! Het toernooi […]

Print dit bericht Print dit bericht

10-04-2011: Verslag Rood Geel 1 – v.v. Beetgum 1

Zaterdag 9 april 2011 was Rood Geel uit Leeuwarden de tegenstander van v.v. Beetgum 1.

Rond het veld in Leeuwarden zijn de supporters van Beetgum in de meerderheid, waaronder de familie Wop en Griet de Groot en de hondstrouwe Maaike en Sikke Lautenbach. Henk de Jong is zelfs met de scootmobiel in Leeuwarden aanwezig.

v.v. Beetgum heeft de punten hard nodig om degradatie te voorkomen. Door afwezigheid van een aantal spelers zijn drie B junioren aan de wedstrijdselectie toegevoegd. De basisspelers hebben een gemiddelde leeftijd van nog geen 21 jaar.Het beeld van de uitwedstrijd in Leeuwarden kan worden samengevat; “Beetgum de beste kansen, Rood Geel de doelpunten”.

Tijdens de 90 minuten heeft Beetgum vele goede mogelijkheden gehad, waaronder diverse één op één situaties met de keeper. Rood Geel was gevaarlijk met spaarzame uitvallen. Het verschil op de ranglijst was tijdens de wedstrijd niet te zien.
In de eerste helft ziet Jaap Montsma in de eerste 7 minuten twee keer een speler op zich af komen, maar daarna neemt Beetgum het heft in handen en wordt er goed gespeeld. Diverse kansen voor Bauke Reitsma, Robin Bruinsma en Marten Johannes Bloem leveren geen doelpunten op.
In de 38 minuut komt uit een corner een doelpunt voor Rood Geel. De bal wordt door de verdediging geprobeerd voetballend uit te verdedigen, door een schuiver staat de 1-0 op het scorebord.

In de tweede helft min of meer hetzelfde spelbeeld. In de 48 minuut brengt de keeper redding in op een schot van Robin Bruinsma. Rood Geel blijft met de counters gevaarlijk.
Rood Geel moet 2 gele kaarten incasseren in een verder sportieve wedstrijd.
Na het inbrengen van B junior Joshua de Jong voor Jelmer van de Bij gaat Jort Dijkstra in de voorste linie spelen. Voor Joshua is het zijn debuut in Beetgum 1 en hij liet een goede indruk achter.
In de 73 en 75 minuut moet de uitstekend keepende Jaap Montsma twee keer redding brengen.
In de 80ste minuut scoort Rood Geel de 2-0. In de laatste 10 minuten zijn er nog goede kansen voor Robin en Jort. De eindstand blijft echter 2-0 .

Door de jonge gemiddelde leeftijd heeft Beetgum 1 veel potentie voor de toekomst. Het 4de klasse niveau zit absoluut in de selectie. Door het verrassend verlies van ASC’75 bij Kootstertille is nacompetitie nog steeds reëel.

Beetgum speelt binnen één week drie thuiswedstrijden. Dinsdag 12 april tegen de Sweach, zaterdag 16 april tegen Rottevalle en dinsdag19 april tegen WWS.

Komende dinsdagavond 12 april om 18.45 uur dus een thuiswedstrijd tegen de Sweach. Deze ploeg heeft de laatste 5 wedstrijden gewonnen en staat ruim aan kop in de 3de periode.
Voor Beetgum zaak om te spelen met de wil om te winnen en de kansen die er komen nu wel te verzilveren.