bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

05-07-2007: Foute uitleg KNVB leidt tot commotie

SITTARD (GPD) – Het bericht dat vierde-, vijfde- en zesdeklassers vanaf het seizoen 2008-2009 geen gediplomeerde trainer meer hoeven aan te nemen, heeft in het amateurvoetbal tot veel commotie geleid.

Ten onrechte zo blijkt nu. KNVB-woordvoerder Rob de Leede heeft zich vergist. De Leede erkende het besluit niet goed te hebben uitgelegd. ‘Het is mijn fout. Ik trek hiervoor het boetekleed aan’.

Meerdere trainers reageerden uiterst verbaasd op de nieuwe regel. Zij vreesden een toenemende concurrentie van niet gediplomeerde coaches en waren bovendien kwaad dat hun eigen diploma niets meer waard zou zijn. De eveneens verraste vakbond voor trainers (VVON) verklaarde niet op de hoogte te zijn van de wijziging en liet weten zich te gaan beraden over eventuele stappen.

KNVB besloot daarop op de eigen site (www.knvb.nl) tekst en uitleg te geven. Clubs die met hun standaardteam in de laagste klasse van een district uitkomen, krijgen vrijstelling van de licentieverplichting voor de trainer. Wel moet binnen de vereniging iemand in dienst zijn die beschikt over het diploma Trainer- Coach III senioren of Trainer / Coach III jeugd, maar dat hoeft niet de hoofdcoach te zijn. ‘De regeling wordt ingevoerd om kleine verenigingen die het financieel moeilijk hebben vrij te stellen van de verplichting een relatief dure trainer in dienst te hebben’, aldus de KNVB.