bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

06-07-2007: KNVB schaft verplicht trainersdiploma af

ZEIST – De KNVB schaft vanaf het seizoen 2008-2009 de diploma’s af voor trainers die werkzaam zijn in de vierde tot en met de zesde klasse van het amateurvoetbal. Daarnaast hoeven de coaches vanaf dat moment niet meer in het bezit te zijn van een trainerslicentie, die nu nog elke vijf jaar verlengd moet worden.

Volgens Rob de Leede, woordvoerder van de KNVB, bestaat er over het trainersvak in het amateurvoetbal te veel onduidelijkheid. ‘De KNVB vond het nodig een begrijpelijker en eenvoudiger systeem te ontwikkelen’. Daarnaast krijgt een trainer van een vierdeklasser, wanneer hij met zijn club promoveert naar de derde klasse, twee jaar dispensatie om alsnog het vereiste diploma te halen. Nu is die termijn nog één jaar.

De Leede: ‘Wel moet een willekeurig lid van elke club een UEFA-certificaat hebben. Elke officiële jeugdtrainer of coördinator heeft dit overigens automatisch in zijn bezit’. Om te registreren wie waar traint, moeten alle amateurtrainers vanaf 1 juli 2008 wel een trainerspas – gelijk aan de al bestaande spelerspas – bij de voetbalbond aanvragen.

De vereniging van oefenmeesters (VVON) klaagt al jaren dat de voetbalbond niet optreedt tegen clubs die een ongediplomeerde trainer voor de groep hebben staan. Veel verenigingen maken gebruik van (ongediplomeerde) oud-spelers en hebben geen trek om een gediplomeerde coach aan te stellen.

Jos Klingen van de VVON is verrast door de beslissing van de KNVB. ‘De bond heeft ons nog niet ingelicht. Dit gaat ons leden kosten. Het laagste trainersdiploma (oefenmeester 3) is vanaf komend seizoen namelijk niks meer waard, dus zullen die mensen zich ongetwijfeld gaan afvragen waarom ze nog lid moeten zijn van de vakbond. ‘De VVON zal zich niet zomaar neerleggen bij het besluit van de bond’.