bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

20-11-2011: ”Nummer 11 wint overtuigend van nummer 1”

Wedstrijdverslag v.v. Beetgum DA1 – v.v. Hardegarijp DA1

Zaterdag 19 november moesten de dames van Beetgum aantreden tegen de koploper Hardegarijp. Voor de wedstrijd wisten zij dat het wel eens een lastige strijd zou worden. Het is natuurlijk de koploper die nog geen wedstrijd verloren heeft. We hadden van te voren goede afspraken gemaakt en de opstelling was een beetje aangepast. Marinthe was vandaag eerste en enige wissel vanwege haar knie blessure. Iets later dan half 3 begon de wedstrijd. We hadden afgesproken vandaag eens te laten zien dat we het wel kunnen. Dus niet afwachten en meteen fel er boven op. Iedereen hield zich hier aan dus schoot Jeanine al snel  de 1-0 in het net. Dit moesten we zo vol houden. Zo nu en dan nog wel wat kansjes aan beide kanten, maar meer zat er niet in voor de rust.

De 2e helft waren we vol goede moed. Voor dat de scheids er was stonden wij alweer op het veld. Dit keer gaven we eens niet op en gingen er voor! Zo gezegd zo gedaan. Meteen er weer fel boven op en al snel kwamen er allemaal gaten bij de tegenstander. Wij konden rustig rond tikken, en de tegenstander was helemaal in de war. Een mooie bal van Francien kwam bij Marinthe terecht en het was 3 tegen 2! Marinthe kon afspelen op Jeanine en ook op Femke maar tikte hem zelf mooi langs te keeper! (Nu had ze een blikje beco verdiend ) De 2-0 was een feit. Wat een heerlijk gevoel dat het nu eens mee zat. We bleven drukken met als resultaat dat Jeanine ook nog de 3-0 maakte. Wat hebben wij het super gedaan! Het hele team heeft gevochten als leeuwinnen. Deze overwinning is ook goed voor het zelfvertrouwen. Tegenstander nooit onderschatten, maar ook zeker niet overschatten. Nu weten we weer dat we het wel kunnen. Volgende week gaan we weer voor de 3 punten! We spelen dan 12.15 in Ternaard.

In de 3e helft was het nog lang gezellig in de kantine! En de drankjes smaakten nu nog beter!