bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – Maak gebruik van het Prikbord op deze site. Clubs die tegenstanders, trainers, leiders, grensrechters of wat dies meer zij zoeken of bijvoorbeeld scheidsrechters die wedstrijden willen fluiten, alle berichten waarin iets wordt gezocht of gevraagd/aangeboden worden onder prikbord verzameld, zodat ze niet in de nieuwsstroom slechts korte tijd op de homepage staan. Wanneer […]

REGIO – Everton Pires Tavares voetbalt volgend seizoen voor eersteklasser RVVH uit Ridderkerk. Het was al bekend dat de middenvelder deze zomer bij Spakenburg zou vertrekken.Pires Tavares kwam eind 2019 naar Spakenburg van het Cypriotische Omonia Aaradippou. Daarvoor speelde hij onder meer voor Kozakken Boys. Ook Robin Zwartjens heeft een nieuwe club. De voormalig jeugdspeler […]

DARP – Opnieuw valt een regionale vijfdeklasser weg uit het zondagvoetbal. Na Willemsoord heeft ook DVSV uit Darp besloten om voor het aanstaande seizoen geen standaardteam in te schrijven. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

URK – Trainer Gert Jan Karsten van SV Urk heeft geen hoge verwachtingen van het Nederlands Elftal bij het Europees Kampioenschap voetbal. Karsten: “Ik vind ze heel slecht! Ik mis een paar spelers. Aanvallend voetbal zien we niet. Ze halen maximaal de kwartfinale. Verder kan echt niet.” Toch rekent Karsten er wel op dat Oranje […]

BLIJHAM – ASVB uit Blijham zoekt voor haar tweede elftal een trainer voor seizoen 2021/2022. Wij zijn een groeiende vereniging met  acht jeugdteams, vier (zondag) senioren elftallen, een dameselftal en een senioren 7-tal. Al onze trainingen en thuiswedstrijden zijn op ons mooie sportcomplex in Blijham. Bij onze selectie elftallen gaan enthousiasme, sportiviteit, voetbalplezier, ambitie en […]

Print dit bericht Print dit bericht

03-12-2011: v.v. Beetgum met 1 punt uit de polder

Steffen Hansma (links) naast teammanager Tiede Dijkstra

Zaterdag 3 december 2011 speelde v.v. Beetgum de wedstrijd tegen Creil 1 uit de Noordoostpolder.

Het was de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Steffen Hansma. Afgelopen donderdag was er de eerste training en de kennismaking met selectie en hoofdbestuur.

Steffen Hansma in gesprek met Paul Roos, Jan Willem van der Weerd en voorzitter Johannes Kamstra

 

Zowel Creil als v.v. Beetgum hebben de punten hard nodig in de strijd om de rechtstreekse degradatieplaatsen. Op een slecht en zacht speelveld was het een wedstrijd waar meer in het gezeten dan de eindstand van 2-2.

De eerste helft konden beide teams in 45 minuten 1 a 2 doelrijpe kansen afdwingen. Marten Johannes Bloem stuitte, na een pas van Robin Bruinsma, op de keeper. Creil zag een 1 op 1 kans net langs de verkeerde, voor Beetgum de goede, kant van de paal gaan.

In de 29ste minuut was er een voorzet die tegen de wind in moeilijk in te schatten was voor Jaap Montsma en met wat geluk kon Creil de 1-0 scoren. Ondanks een optisch veldoverwicht dus een 1-0 achterstand in de rust.

Na de thee was het in de 51ste minuut Daniel Dijkstra die Jort Dijkstra aanspeelde en deze gaf een voorzet die door de vallende Bauke Reitsma over de doellijn werd gewerkt (1-1). In deze fase kwam Creil niet veel meer over de middenlijn. Na een onderschepping kon Marten Johannes Bloem door het centrum doorbreken en alleen voor de keeper de 1-2 maken.

Het was wachten op de 1-3 en voorzetten van Jort Dijkstra in de 84ste en 87ste werden door Bauke Reitsma en Lennart van der Meer net over en naast gekopt.

Door de vele blessurebehandelingen waren er nog extra minuten te spelen en in de 95ste minuut kreeg Beetgum toch nog de 2-2 tegen. Dit was een domper omdat er vandaag meer in had gezeten.

De ploegen op de ranglijst in de beurt van Beetgum verloren allen hun wedstrijd. Hierdoor was het niet eens een slechte zaterdag. Een speciaal woord van dank aan de vele supporters die de lange reis maakten naar Creil. Meer dan 30 supporters steunden v.v. Beetgum 1

Volgende week zaterdag 10 december 2011 de laatste thuiswedstrijd dit jaar tegen SVM Marknesse. Een geduchte tegenstander en de nummer 3 op de ranglijst. Maar wie weet misschien kan Beetgum voor een verrassing zorgen, eerder in het seizoen speelde Marknesse thuis met 1-1 gelijk tegen Creil.