bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

21-12-2011: Oud-voorzitter jeugdcommissie “Frisiaan” van het Jaar

Op de Algemene Ledenvergadering van LAC Frisia 1883 van maandag 29 november j.l. werd tot “Frisiaan” van het jaar” benoemd Dirk Buursma.

De oud-voorzitter van de jeugdcommissie v.v. Beetgum, Dirk Buursma, is al een aantal jaren actief als jeugdtrainer bij Frisia, zorgt voor oefenstof voor de pupillentrainers en zit in de Technische commissie.

In augustus 2008 verhuisde Dirk naar Leeuwarden en heeft hij de bij Beetgum opgedane kennis en ervaring ingezet bij Frisia. Gezien zijn uitverkiezing niet zonder succes.

Dirk kreeg uit handen van Frisia voorzitter Syb Bosma, de bijbehorende wisseltrofee, de “Lammert Steinvoorte”-bal.

Oud-voorzitter Jeugdcommissie Dirk Buursma (copyright: Lac Frisia 1883)

Tijdens zijn “v.v. Beetgum jaren” was Dirk behalve voorzitter van de jeugdcommissie ook actief als jeugdtrainer van o.a. v.v. Beetgum E1. Het hoogtepunt was ongetwijfeld het uitkomen in de hoofdklasse met de E1.  Van de huidige selectie van v.v. Beetgum 1 zijn maar liefst 12 spelers die meerdere jaren door Dirk zijn getraind.

Ook namens de v.v. Beetgum feliciteren we Dirk van harte met deze onderscheiding.