bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

15-08-2012: v.v. Beetgum 1 sluit nuttige oefenperiode af

Voor de selectie van v.v. Beetgum 1 was de seizoensstart op zaterdag 4 augustus 2012 met een trainingsdag van 10.00 uur tot 15.00 uur die in een ochtend- en middagsessie was verdeeld.

Hierna waren er behalve een aantal trainingen ook een tweetal oefenwedstrijden ingepland.

Op vrijdagavond 9 augustus 2012 was het in de 2de klasse uitkomende DTD de eerste tegenstander. Gezien het verschil van 3 klassen kan achteraf worden gesteld dan v.v. Beetgum 75 minuten prima partij gaf. DTD maakte in de laatste 15 minuten nog vier doelpunten en was de einduitslag van 6-1 enigszins vertekend

v.v. Beetgum was via Steven Koster in de 2de helft op een 0-1 voorsprong gekomen en na de gelijkmaker was het DTD dat pas in de slotfase afstand kon nemen.

Dinsdagavond 14 augustus 2012 was WTOC, gepromoveerd naar de 3de klasse, de volgende tegenstander. In een gelijkopgaande wedstrijd was de winst uiteindelijk voor WTOC (3-1). Het doelpunt voor v.v. Beetgum werd gemaakt door Robin Bruinsma.

Ondanks het feit dat er 6 tot 8 selectiespelers afwezig waren door vakantie waren het nuttige oefenwedstrijden. Alle aanwezige selectiespelers kregen de nodige speelminuten van hoofdtrainer Steffen Hansma om zich in de kijker te spelen.

Tijdens de voorbereidingsperiode waren, in overleg met de jeugdcommissie, ook een aantal B-junioren actief. Helaas raakte Geert Jan de Vries tijdens de training geblesseerd. Tijdens de oefenwedstrijden kregen de overige B-junioren de nodige speelminuten. De conclusie kan zijn dat er voor de toekomst vanuit de jeugd zeker nieuw talent in aantocht is.

Voor v.v. Beetgum 1 staan nu de bekerwedstrijden voor de deur.

Het complete bekerprogramma ziet er als volgt uit:

 Zaterdag 18 augustus 2012 14.30 uur:

Uit tegen Marrum 1 (wedstrijd wordt mogelijk verplaatst)

Dinsdag 21 augustus 2012 19.30 uur:

Thuis tegen Wykels Hallum 1

Vrijdag 24 augustus 2012 19.30 uur:

Uit tegen Blija 1

Vrijdagavond 31 augustus 2012 begint het echte werk. In de eerste competitiewedstrijd is Blija 1 in een thuiswedstrijd om 19.30 uur de tegenstander. Blija eindigde vorig seizoen op de 4de plaats en voor v.v. Beetgum gelijk een wedstrijd tegen een zeer serieuze concurrent.