bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

18-08-2012: Jong v.v. Beetgum 1 stunt in beker

Een zeer jong v.v. Beetgum 1 met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar zorgde voor een grote stunt door de uitwedstrijd tegen 4de klasser Marrum overtuigend met 1-4 te winnen.

De bekerwedstrijd op zaterdag 18 augustus 2012 gaf hoofdcoach Steffen Hansma en leider Tiede Dijkstra vooraf de nodige kopzorgen. Door allerlei omstandigheden waren 10 selectiespelers niet inzetbaar. Onder andere de grote vier; Marten Bloem, Daniel Dijkstra, Jort Dijkstra en Steven Koster waren niet beschikbaar.

Het verzoek aan Marrum om de wedstrijd uit te stellen werd door Marrum afgewezen.

Om met 12 spelers af te kunnen reizen naar Marrum werd een beroep gedaan op spelers van v.v. Beetgum 2 en 3 B-junioren van 15 jaar.

Onder tropische omstandigheden van 28 graden in de schaduw speelde v.v. Beetgum het eerste half uur al goed en kwam Marrum er amper aan te pas. De 0-1 werd uit een corner van Danny Tho Bockholtt binnengetikt door Marten de Vries bij de eerste paal in de 32ste minuut.

De 15-jarige Danny Tho Bockholtt stond ook aan de basis van de 0-2. Uit zijn corner in de 41ste minuut was het Robin Bruinsma die snoeihard de bal knap in de kruising kopt.

Met een typerende Marten de Vries goal (doorzetten op de keeper) was de verrassing voor rust compleet. (0-3 in de 45ste minuut)

v.v. Beetgum 1 gaat met een 0-3 voorsprong de rust in

Na rust kon Marrum sporadisch voor gevaar zorgen, maar keeper en aanvoerder Jaap Montsma redde een paar keer knap. Na een knappe voorbereidende actie van Robin Bruinsma in de 70ste minuut kon Joshua de Jong beheerst de bal in de kruising krullen. (0-4)

In de 75ste minuut schoot Marten de Vries op de lat. Eén minuut later maakte Marrum de 1-4.

Vervolgens speelde het jonge v.v. Beetgum de wedstrijd keurig uit en was de eindstand van 1-4 winst een hele mooie opsteker in dit nog vroege voetbalseizoen.

Met een winst van 1-4 stunt v.v. Beetgum in de beker

Uiteraard een groot compliment voor alle 12 spelers en technische staf. Onder moeilijke omstandigheden een prima wedstrijd spelen geeft vertrouwen voor de toekomst.

Komende dinsdag 21 augustus 2012 is 3de klasser Wykels Hallum 1 om 19.30 uur op het sportcomplex ’t Bosk de volgende tegenstander in de beker.