bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

30-09-2012: Onnodig verlies voor v.v. Beetgum 1 (update: foto’s)

De voortekenen waren goed, maar de werkelijkheid was een grote teleurstelling. Zaterdag 29 september 2012 verloor v.v. Beetgum 1 met 1-2 van WWS 1.

De verliezende partij gaat vaak op zoek naar de oorzaak. De scheidsrechter, het veld, de betere tegenstander zijn vaak de meest voor de handliggende redenen die dan worden genoemd.

Voor het verlies van afgelopen zaterdag moeten we het maar houden  op de vorm van de dag, of liever de vorm van de dag die er niet was. Aan de trainingsopkomst ligt het niet, die was uitstekend in de week voorafgaande aan de wedstrijd.

Beetgum begon in dezelfde opstelling als tijdens de goede wedstrijd een week eerder tegen Suawoude. De eerste helft speelde Beetgum niet slecht, er waren een aantal goede aanvallen. Echte 100% kansen waren er niet veel.

De 1-0 voorsprong kwam vreemd  tot stand. Beetgum gaf een scheidsrechtersbal terug aan WWS.  De verdediger van WWS beoordeelde de bal verkeerd en de bal kwam uit het niets voor de voeten van Jort Dijkstra die de keeper met een boogbal passeerde.

Jort Dijkstra viert de 1-0

Vlak voor rust, altijd een vervelend moment, scoorde WWS, uit een vrije trap de 1-1.

De v.v. Beetgum muur bukt en WWS scoort de 1-1

Na de rust lukte er niet veel, de passing was onzuiver en er werd vaak voor de verkeerde oplossing gekozen. Nadat WWS op een 1-2 voorsprong kwam werd het spel rommelig en verder dat een kans van Bauke Reitsma kwam Beetgum niet.

Kans voor Bauke Reitsma

Opvallend was dat er tijdens de hele wedstrijd weinig rendement uit corners en vrije trappen werd gehaald.

De ervaren trainer Steffen Hansma zal de analyse van de wedstrijd maken en hem kennende zal er weer 2 keer  fanatiek worden getraind in de aanloop naar de volgende wedstrijd.

Volgende week 6 oktober 2012 is de uitwedstrijd tegen Noordbergum, het zal uw verslaggever niet verbazen dat v.v. Beetgum volgende week de beste wedstrijd van het seizoen gaat spelen.

Foto’s van de wedstrijd zijn gemaakt door fotograaf Jacobus Feenstra.