bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

28-11-2012: v.v. Beetgum 1 zet goede lijn door

Door een 0-1 winst op Noordbergum was het zaterdag 24 november 2012 de 3de winst in de laatste vier wedstrijden. Afgekeurde doelpunten en gemiste kansen waren er volop in de wedstrijd tegen Noordbergum.

In het begin van het seizoen had spits Bauke Reitsma moeite met scoren. Coach Steffen Hansma bleef vertrouwen houden in zijn spits. Terecht want tegen Noordbergum scoorde Bauke Reitsma zijn 5de doelpunt in de laatste drie wedstrijden.

In de eerste helft waren er onder toeziend oog van oud-trainer Thomas Haan meerdere kansen voor v.v. Beetgum. Ondanks kansen voor Marten de Vries, Marten Bloem en Daniel Dijkstra en 3 afgekeurde doelpunten was de ruststand 0-0. Dit ook mede door een goede redding van keeper Jaap Montsma.

Na rust was het weer voornamelijk Beetgum dat het spel dicteerde. In de 56ste minuut ging een boogbal van Noordbergum net naast. Hier tegenover ook meerdere halve en hele kansen voor Beetgum. In de 71ste minuut kon Daniel Dijkstra met een boogbal over een verdediger Bauke Reitsma bereiken, Bauke Reitsma kapte naar binnen en kon via de keeper het net vinden (0-1).

Hierna ging Noordbergum kick en rush voetballen en het spel golfde op en neer. Tot drie keer toe bracht keepers Jaap Montsma de bal snel in het spel met een snelle uittrap als stond Beetgum met 1-0 achter. Op dit soort momenten is het beter even de rust te pakken en niet meegaan in het spel van de tegenstander.

Bauke Reitsma (2x) en Daniel Dijkstra kregen nog kansen op de 0-2. Door de minimale voorsprong bleef het tot de laatste minuut nog billenknijpen. Na het laatste fluitsignaal waren de drie punten terecht voor Beetgum. Ook keeper Jaap Montsma hield voor de 2de opeenvolgende keer zijn doel schoon.

Volgende week zaterdag 1 december 2012 wacht Blija 1. In de eerste wedstrijd van het seizoen kon Beetgum op vrijdagavond 31 augustus met 2-0 winnen.