bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – Maak gebruik van het Prikbord op deze site. Clubs die tegenstanders, trainers, leiders, grensrechters of wat dies meer zij zoeken of bijvoorbeeld scheidsrechters die wedstrijden willen fluiten, alle berichten waarin iets wordt gezocht of gevraagd/aangeboden worden onder prikbord verzameld, zodat ze niet in de nieuwsstroom slechts korte tijd op de homepage staan. Wanneer […]

REGIO – Everton Pires Tavares voetbalt volgend seizoen voor eersteklasser RVVH uit Ridderkerk. Het was al bekend dat de middenvelder deze zomer bij Spakenburg zou vertrekken.Pires Tavares kwam eind 2019 naar Spakenburg van het Cypriotische Omonia Aaradippou. Daarvoor speelde hij onder meer voor Kozakken Boys. Ook Robin Zwartjens heeft een nieuwe club. De voormalig jeugdspeler […]

DARP – Opnieuw valt een regionale vijfdeklasser weg uit het zondagvoetbal. Na Willemsoord heeft ook DVSV uit Darp besloten om voor het aanstaande seizoen geen standaardteam in te schrijven. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

URK – Trainer Gert Jan Karsten van SV Urk heeft geen hoge verwachtingen van het Nederlands Elftal bij het Europees Kampioenschap voetbal. Karsten: “Ik vind ze heel slecht! Ik mis een paar spelers. Aanvallend voetbal zien we niet. Ze halen maximaal de kwartfinale. Verder kan echt niet.” Toch rekent Karsten er wel op dat Oranje […]

BLIJHAM – ASVB uit Blijham zoekt voor haar tweede elftal een trainer voor seizoen 2021/2022. Wij zijn een groeiende vereniging met  acht jeugdteams, vier (zondag) senioren elftallen, een dameselftal en een senioren 7-tal. Al onze trainingen en thuiswedstrijden zijn op ons mooie sportcomplex in Blijham. Bij onze selectie elftallen gaan enthousiasme, sportiviteit, voetbalplezier, ambitie en […]

Print dit bericht Print dit bericht

24-02-2013: Wonderbaarlijk duel Beetgum in Blija

Zaterdag 23 februari 2013 stond de wedstrijd Blija 1 – v.v. Beetgum 1 op het programma.

Tegenstander Blija heeft het hele seizoen hun thuiswedstrijden niet op hun eigen terrein kunnen spelen. Ook de wedstrijd in Beetgum kon daar niet worden gespeeld en was er enkele weken geleden een verzoek ingediend om de wedstrijd in Beetgum te spelen.

Het veld in Beetgum werd zaterdagmorgen afgekeurd voor voetbal. De harde bevroren ondergrond maakte het voetbal onmogelijk en gevaarlijk voor spelers.

Blija kwam om half 11 met het bericht dat het speelveld in Blija zeer onverwachts wel geschikt zou zijn voor de wedstrijd. Nadat ook de krasse 75-jarige scheidsrechter Sjoerdsma het veld had goedgekeurd moest Beetgum op “beton” voetballen.

v.v. Beetgum 1 moest het, door vakanties, blessures en schorsingen, stellen zonder 9 selectiespelers. De resterende spelers werden aangevuld met B junioren en het verlies met 5-0 kwam hard aan.

Beetgum heeft nog verschillende mogelijkheden gehad om de ruststand van 3-0 te verkleinen met 1 of 2 doelpunten. Vlak voor rust waren er 100% kansen voor Marten Bloem (zij-net), Willem Postma (lat) en nog een 2 op 1 situatie met de keeper.

In de rust werd de licht geblesseerde Sybe Schaaf gewisseld en kwam de 16-jarige Danny Tho Bockholtt in het veld.

Na rust kon Blija nog 2 keer scoren en was het na afloop van de wedstrijd goed te constateren dat er geen blessures bij zijn gekomen.

Ondanks het verlies konden de spelers met opgeheven hoofd het veld verlaten. De aanwezige voorzitter van de jeugdcommissie Jan Drost stelde terecht vast dat het team 90 minuten heeft gewerkt en alles heeft gedaan binnen de mogelijkheden. Ook de 17-jarige keeper Stanley Brussaard, die zijn competitiedebuut maakte, kon terugzien op een goed debuut.  

Volgende week zaterdag 2 maart 2013 wacht een thuiswedstrijd tegen Lions 1, op basis van verliespunten staat Lions op de 1ste plaats en is in de race voor het kampioenschap.