bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

TweeNul maakt plaats voor robotjournalistiek
REGIO – Na ruim elf jaar stopt TweeNul vanaf vrijdag 27 augustus met het brengen van amateurvoetbalnieuws en maakt plaats voor robotjournalistiek. De redactie wil iedereen hartelijk danken voor de content die doorslaggevend is geweest voor het succes dat is opgebouwd. Het einde van TweeNul betekent niet dat de aandacht voor amateurvoetbal verdwijnt. Integendeel, want […]
Programma oefenwedstrijden zondag 29 augustus
REGIO – Oefenwedstrijden kunnen gemaild worden naar redactie@tweenul.nl. Titan – SC Erica, 14:00 uur Old Forward – Uffelte, 14.00 uur BEW – Wapserveen, 14.00 uur Heiligerlee – ZNC, 14.00 uur SC Lions’66 – Oldeboorn, 14.00 uur Pekelder Boys – Alteveer, 14.00 uur Oerterp-Renado, 14.00 uur Schoonebeek – CEC, 14:00 uur Dwingeloo-Read Swart, 14.00 uur EHS’85 […]
Programma oefenwedstrijden zaterdag 28 augustus
REGIO – Oefenwedstrijden kunnen gemaild worden naar redactie@tweenul.nl. NEC Delfzijl – Stompwijk‘92, 14:30 uur Oldeholtpade – Steenwijker Boys  Damacota – Onstwedder Boys, 14.00 uur Corenos – HS’88, 14.30 uur Grijpskerk – Actief, 14.30 uur Bedum – SC Stadspark, 18.30 uur Donkerbroek – VC Trynwalden, 19.30 uur SC Kootstertille – Noordbergum, 14.30 uur VVS Oostwold – […]
Uitslagen oefenwedstrijden donderdag 26 augustus
REGIO – Mail uitslagen van oefenwedstrijden naar redactie@tweenul.nl.    
HOOGEZAND – HS’88 zoekt met spoed nog steeds een trainer/trainster voor het 2e Vrouwenteam. HS’88 Vr2 komt uit in de 4e klasse en heeft daar de laatste jaren goed meegedaan om de bovenste plaatsen. Als Trainer/Trainster van de Vr2 sta je in nauw contact met de Technische staf van de Vr1 (de Vr1 komt uit […]
Print dit bericht Print dit bericht

24-02-2013: Wonderbaarlijk duel Beetgum in Blija

Zaterdag 23 februari 2013 stond de wedstrijd Blija 1 – v.v. Beetgum 1 op het programma.

Tegenstander Blija heeft het hele seizoen hun thuiswedstrijden niet op hun eigen terrein kunnen spelen. Ook de wedstrijd in Beetgum kon daar niet worden gespeeld en was er enkele weken geleden een verzoek ingediend om de wedstrijd in Beetgum te spelen.

Het veld in Beetgum werd zaterdagmorgen afgekeurd voor voetbal. De harde bevroren ondergrond maakte het voetbal onmogelijk en gevaarlijk voor spelers.

Blija kwam om half 11 met het bericht dat het speelveld in Blija zeer onverwachts wel geschikt zou zijn voor de wedstrijd. Nadat ook de krasse 75-jarige scheidsrechter Sjoerdsma het veld had goedgekeurd moest Beetgum op “beton” voetballen.

v.v. Beetgum 1 moest het, door vakanties, blessures en schorsingen, stellen zonder 9 selectiespelers. De resterende spelers werden aangevuld met B junioren en het verlies met 5-0 kwam hard aan.

Beetgum heeft nog verschillende mogelijkheden gehad om de ruststand van 3-0 te verkleinen met 1 of 2 doelpunten. Vlak voor rust waren er 100% kansen voor Marten Bloem (zij-net), Willem Postma (lat) en nog een 2 op 1 situatie met de keeper.

In de rust werd de licht geblesseerde Sybe Schaaf gewisseld en kwam de 16-jarige Danny Tho Bockholtt in het veld.

Na rust kon Blija nog 2 keer scoren en was het na afloop van de wedstrijd goed te constateren dat er geen blessures bij zijn gekomen.

Ondanks het verlies konden de spelers met opgeheven hoofd het veld verlaten. De aanwezige voorzitter van de jeugdcommissie Jan Drost stelde terecht vast dat het team 90 minuten heeft gewerkt en alles heeft gedaan binnen de mogelijkheden. Ook de 17-jarige keeper Stanley Brussaard, die zijn competitiedebuut maakte, kon terugzien op een goed debuut.  

Volgende week zaterdag 2 maart 2013 wacht een thuiswedstrijd tegen Lions 1, op basis van verliespunten staat Lions op de 1ste plaats en is in de race voor het kampioenschap.