bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

24-03-2013: V.V. BEETGUM VR1 NAAR HALVE FINALE BEKER!

Zaterdag 23 maart 2013 is nu al een historische dag geworden. Na een zinderende wedstrijd wonnen de dames van Beetgum met 4-3 van HS’88 uit Hoogezand in de kwartfinale in de KNVB Beker.

Het was ‘s morgens nog onzeker of de kwartfinale wedstrijd door zou gaan. Wedstrijdsecretaris Margriet de Jong was de hele morgen met tientallen telefoontjes in de weer. Rond 10.30 uur kwam het bericht dat de wedstrijd niet om 14.30 uur in Hoogezand kon worden gespeeld. HS’88 kwam met het voorstel om de wedstrijd om 16.30 te spelen in Hoogezand.

In het bijzijn van speelsters Jeanine Postma, Imre Dijkstra en leider Jan Bakker kwam om 11.27 uur het verlossende telefoontje bij Margriet de Jong binnen dat de wedstrijd om 15.30 uur in Beetgum zou worden gespeeld. Inmiddels hadden de Old Boys na veel voorbereidingen de supportersbus, die al onderweg was naar Beetgum, geannuleerd.

En dan de wedstrijd………..

Bleke kopjes bij de speelsters en begeleiding, al weken was er naar de wedstrijd toegeleefd. De laatste twee trainingen waren uitstekend bezocht.

Maar na 10 minuten had HS’88 al twee keer gescoord en stond er een 0-2 stand op het scorebord.

Al snel scoort HS’88 de 0-1

Niet veel later kijkt v.v. Beetgum VR1 tegen een 0-2 achterstand aan.

De organisatie in de achterhoede werd omgezet en Beetgum kwam steeds beter in de wedstrijd. De dames vochten als leeuwen en de eerste kansjes kwamen er.

Een hoge lange bal kwam bij Jeanine Postma die knap de keepster omspelen (1-2). Door een verkeerde uittrap van de keeper was het weer Jeanine Postma die uiterst koelbloedig de 2-2 scoorde.

Jeanine Postma maakt de aansluitingstreffer 1-2.

en ook de 2-2 door Jeanine Postma

HS’88 heeft een prima ploeg met enkele zeer goede speelsters en vlak voor rust was het plotseling weer HS’88 dat een doelpunt maakte (2-3 ruststand)

Na rust moest Beetgum tegen de straffe oostenwind in voetballen. De dames zetten alles op alles, voor iedere meter en bal werd gevochten.

Inmiddels was het publiek de 12 man (of vrouw) geworden.

Keepster Avelon Wouda Sijtsma was deze dag in goede vorm en moest enkele keren knap redden.

Keepster Avelon was in goede vorm

Beetgum had wat minder kansen dan in de eerste helft. Toch was het Jeanine Postma die haar hattrick maakte (3-3).

Jeanine Postma onderweg naar de 3-3

Hiermee leek de wedstrijd op penalty’s uit te draaien. In de 83ste minuut kwam er een goede pass van Imre Dijkstra op Jeanine Postma. Jeanine Postma was deze dag in een supervorm en na een prachtige actie scoorde Jeanine Postma hoog in de touwen de 4-3.

Jeanine op weg naar de 4-3, het publiek wil hem er wil in schreeuwen

Jeanine haalt uit

In de 83ste minuut komt Beetgum op 4-3 tot grote vreugde van de voorzitters van het hoofdbestuur en commerciele commissie

 

In de laatste minuten was het billenknijpen voor de dames en supporters. Na het laatste fluitsignaal was er grote vreugde bij het team, begeleiding en zeker ook bij de vele toeschouwers.

grote ontlading na het laatste fluitsignaal

De speelsters en begeleiding vieren de overwinning en nu op naar de halve finale

 

Een prachtig resultaat en een dag die nog lang in ieders geheugen zal blijven. Het bleef nog heel lang druk en gezellig in de kantine. Nu de halve finale thuis tegen Frisia VR1.

Eerst nog nagenieten van deze spectaculaire wedstrijd en een groot compliment en felicitaties voor de speelsters en begeleiding. Deze dag was Lotje Feenstra actief als verzorgster en Willem Postma als grensrechter, beide bedankt.

De foto’s deze middag zijn gemaakt door Kobus Feenstra.