bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

26-08-2013: Geen winst in eerste bekerwedstrijd Beetgum

Zaterdag 24 augustus 2013 moest v.v. Beetgum aan de bak in de KNVB bekercompetitie. Tegenstander was Friesland LVV uit Leeuwarden. Een kleine 30-tal supporters uit Beetgum eo waren per auto of per fiets afgereisd naar het zonnige Leeuwarden.

Friesland LVV speelt voor het eerst dit seizoen met een zaterdagselftal, dit team bestaat uit 9 spelers van de gefuseerde club Leeuwarden en verder spelers van FVC, Lions’66 en de zondagstak van Friesland.

Friesland LVV komt uit in de 5de klasse A en zal hier een rol van betekenis willen spelen, dit geldt ook voor v.v. Beetgum in klasse 5B.

Tijdens de laatste oefenwedstrijd van Beetgum tegen Frisia zo.2 werd er met name in de eerste helft prima gevoetbald. In de wedstrijd tegen Friesland werd dit niveau niet gehaald, of dit te maken had met de kwaliteit van de tegenstander of met het lange kermisweekend in Beetgum zal een vraag blijven.

Tijdens de wedstrijd was Beetgum met name bezig met de opbouw over verschillende schijven en liet Friesland tegenstander Beetgum komen om vervolgens te counteren met een lange bal op de snelle spitsen. De eindstand van 2-0 winst gaf aan dat Friesland LVV hiermee het beste voor de dag kwam.

Morgenavond (dinsdag) 27 augustus 2013 speelt Beetgum thuis tegen CVO de 2de bekerwedstrijd. Vorig seizoen werd in de competitie op 6 april 2013 moeizaam met 2-1 van CVO gewonnen.

De wedstrijd tegen CVO is de eerste thuiswedstrijd dit seizoen, de wedstrijd op het sportcomplex ’t Bosk begint om 18.45 uur.

Vorig seizoen werd thuis moeizaam met 2-1 gewonnen van CVO