bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de ‘Trots van het Noorden’ al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen […]

HOORN – Zaalvoetbalvereniging Hovocubo heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Karim Mossaoui. De 33-jarige zaalvoetballer begint aan zijn tweede termijn bij de eredivisieclub uit Hoorn.  Lees hier het volledige bericht. Bron: RTV Noord Holland.

DOHA – Omid Popalzay, jarenlang speler van Achilles’29 en opgegroeid in Grave, is nu een gewaardeerd international van Afghanistan. In Qatar, waar zijn ploeg drie interlands speelde, vertelt hij openhartig over de emotionele achtbaan waarin zijn familie al twintig jaar zit.  Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

REGIO – Sebastian van Laar voetbalt na de zomer in het shirt van De Hoven. En niet in het tenue van AGOVV, zoals de derdeklasser dat vorige week dinsdag heeft aangekondigd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

REGIO – Het amateurvoetbal levert jaarlijks 5,23 miljard euro op voor de Nederlandse samenleving, meldt de KNVB maandag in een presentatie. De bond voerde een onderzoek uit in samenwerking met UEFA, onderzoeksbureau Substance en negen Europese universiteiten. Voor het onderzoek is gekeken naar recente jaarcijfers, maar ook zijn 10.000 Europeanen bevraagd in panels, meldt een […]

Print dit bericht Print dit bericht

25-09-2013: Start techniektraining vrouwen/meisjes

Afgelopen maanden is er gewerkt aan een opzet voor extra trainingen voor de vrouwen en oudste meisjes.

Resultaat is dat we in het najaar 2013 een 6-tal centrale trainingen gaan houden. Over de invulling van de 6 datums in het voorjaar 2014 is in de winterstop weer overleg.

Deze trainingen worden gegeven door Tjibbe Ferwerda met ondersteuning van Tjeerd Jan Hobma en Auke Wymer Smit.

Donderdag 26 september is de eerste van de reeks extra trainingen.

De overige datums zijn de donderdagen 3 oktober, 10 oktober, 17 oktober, 31 oktober en 7 november. 

De trainingen zijn van 19.00 uur tot 20.30 uur.

De reguliere trainingen op de woensdag van het vrouwenteam komen in deze weken te vervallen.

Onderstaand nog een korte introductie door Tjibbe Ferwerda.

Ik ben Tjibbe Ferwerda en trainer bij Berlikum en FVC Leeuwarden.

Vorig jaar heb ik al eens een training bij Beetgum verzorgd en het bestuur en trainers van de damesafdeling zijn enthousiast geworden en daarom willen zij graag meer specifieke techniektraining aanbieden.

De vrouwenafdeling neemt een steeds belangrijkere plaats binnen de vereniging in dus is het ook van belang dat jullie met plezier en zelfvertrouwen het voetbalspelletje blijven beoefenen. 

De bedoeling is dat we in de techniektrainingen allerlei bewegingen en oefeningen gaan trainen in diverse vormen zodat je uiteindelijk met meer zelfvertrouwen een wedstrijd instapt. Ik hou daarbij rekening met een ieder haar niveau maar ik weet nu al uit ervaring dat iedereen na een aantal trainingen al vooruitgang heeft gemaakt!

Wat gaan we zoal doen:

1.         Snel voetenwerk en souplesse

2.         Diverse bewegingen in trainingsvormen

3.         Diverse bewegingen in trainingsvormen conditioneel

4.         Trainingsvormen in combinatie met passen en trappen

Natuurlijk gaan we ook afrondvormen, spel en partijvormen doen waarbij het accent op schijn- en passeerbewegingen komt te liggen.   

Dit alles met veel enthousiasme, inzet en heel belangrijk: veel FUN!

Ik kijk uit naar de eerste training en alvast tot donderdag!

Met sportieve groet,

Tjibbe Ferwerda