komende weken agenda

bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

VELDHOVEN – Jelle Born van UNA vertrekt naar Amerika. De 21-jarige verdediger gaat daar studeren en voetballen bij Lubbock Christian University in Texas. Lees hier het volledige bericht. Bron: Eindhovens Dagblad.

REGIO – Alex Rekondie (29) maakt volgend seizoen deel uit van de selectie van eersteklasser Brabantia. Hij is een aanvaller met de nodige hoofdklasse-ervaring. Afgelopen seizoen kwam Rekondie uit voor vierdeklasser SSW uit Dordrecht, waar hij speler-trainer was. Lees hier het volledige bericht. Bron: Eindhovens Dagblad.

ZEVENAAR – Vijfdeklasser SDZZ uit Zevenaar heeft nog maar een van de drie aangestelde trainers.  Jeroen Jordens en Ronald van Ark hebben hun taken per direct neergelegd. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Gelderlander.

LEEUWARDEN – LVV Friesland zoekt voor het seizoen 2021-2022 een assistent trainer voor het eerste elftal. Het eerste elftal speelt in de 3e klasse op zondag. Er wordt getraind op de dinsdag- en vrijdagavond. De assistent-trainer ondersteunt de hoofdtrainer. Profielschets De assistent-trainer is ambitieus en communiceert open naar spelers begeleiding en overige betrokkenen;Is goed in […]

REGIO – Het ziet er naar uit dat over een paar maanden ook de senioren weer los kunnen. Goed nieuws natuurlijk, en direct ook aanleiding om alvast even vooruit te blikken. Zet daarom meteen maar even in uw agenda: op zaterdag 21 augustus 2021 staat het S&A Timmer- en Metselwerken-toernooi op het programma! Het toernooi […]

Print dit bericht Print dit bericht

30-09-2013: Beetgum wint niet van Tzummarum (2-2)

Zaterdag 28 september 2013 was Tzummarum 1 de tegenstander van Beetgum 1 op het sportcomplex ’t Bosk.

Pupil van de week Jetze Thijs Kroondijk voor de aftrap Beetgum – Tzummarum

De warming-up van Beetgum was in de nieuwe inloopshirt die gesponsord zijn door Postma Snackwagens uit Ingelum. Na de aftrap van pupil van de week Jetze Thijs Kroondijk begon de wedstrijd. Lang leek het er op dat Beetgum de drie punten binnen zou halen. In de slotminuut was het toch nog Tzummarum dat de 2-2 kon maken.

Vorig seizoen had Beetgum twee keer verloren van Tzummarum. De winnaar zou (gedeeld) op de 2de plaats komen, dus een wedstrijd met grote belangen. De opening was voor Tzummarum, Jort Dijkstra kon ten koste van een overtreding en een gele kaart een uitbraak in de 4de minuut voorkomen.

Hierna was het toch Beetgum dat langzaam maar zeker de wedstrijd naar zich toe trok. In de 26ste minuut was een steekbal van Robby Efde de inleiding tot de 1-0 voor Beetgum. Door de steekbal kwam Robin Bruinsma alleen op de keeper af, in de rebound scoorde Bauke Reitsma (nr.7).

Vlak voor rust kwam Beetgum toch nog op voorsprong. Lennart van der Meer maakte met een kopbal de 2-1. Verdediger Lennart van de Meer had zijn laatste doelpunt meer dan 4 jaar geleden in het kampioenschapjaar op 19 september 2009 gemaakt, toevallig ook tegen Tzummarum. Hiermee kwam Lennart zijn totaal op 3 competitiedoelpunten. Zijn eerste doelpunt was 29 november 2008, tegen …Tzummarum.

Lennart van der Meer scoort uit een kopbal de 2-1

Lennart van der Meer viert zijn doelpunt

In het tweede bedrijf was Beetgum duidelijk de bovenliggende partij. Beetgum verzuimde om verder afstand te nemen en de wedstrijd te beslissen. Kansen van Robin Bruinsma en Joshua de Jong werden gemist. Ook een 5-2 overtalsituatie werd door Beetgum niet goed uitgespeeld.

In de dying seconds van de wedstrijd wist Tzummarum uit een onmogelijk hoek met een wanhoopschot de eindstand onverdiend op 2-2 te bepalen.

Ondanks de teleurstelling waren er na afloop toch veel complimenten voor het team van John Hofte. Door inzet en voetbalvermogen waren er genoeg kansen gecreëerd.

Volgende week zaterdag 5 oktober 2013 al een vroege topper tegen V en V ’68 uit in Garijp. Ondanks het gelijkspel tegen Tzummarum is Beetgum in de huidige vorm niet kansloos tegen het op de 2de plaats staande V en V ’68.

Foto’s: Jacobus Feenstra

100 foto’s van de wedstrijd via facebook: https://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.642177739153123.1073741835.473478312689734&type=1