bordsponsors

Facebook

Noordelijk Voetbal Nieuws

REGIO – Maak gebruik van het Prikbord op deze site. Clubs die tegenstanders, trainers, leiders, grensrechters of wat dies meer zij zoeken of bijvoorbeeld scheidsrechters die wedstrijden willen fluiten, alle berichten waarin iets wordt gezocht of gevraagd/aangeboden worden onder prikbord verzameld, zodat ze niet in de nieuwsstroom slechts korte tijd op de homepage staan. Wanneer […]

REGIO – Everton Pires Tavares voetbalt volgend seizoen voor eersteklasser RVVH uit Ridderkerk. Het was al bekend dat de middenvelder deze zomer bij Spakenburg zou vertrekken.Pires Tavares kwam eind 2019 naar Spakenburg van het Cypriotische Omonia Aaradippou. Daarvoor speelde hij onder meer voor Kozakken Boys. Ook Robin Zwartjens heeft een nieuwe club. De voormalig jeugdspeler […]

DARP – Opnieuw valt een regionale vijfdeklasser weg uit het zondagvoetbal. Na Willemsoord heeft ook DVSV uit Darp besloten om voor het aanstaande seizoen geen standaardteam in te schrijven. Lees hier het volledige bericht. Bron: De Stentor.

URK – Trainer Gert Jan Karsten van SV Urk heeft geen hoge verwachtingen van het Nederlands Elftal bij het Europees Kampioenschap voetbal. Karsten: “Ik vind ze heel slecht! Ik mis een paar spelers. Aanvallend voetbal zien we niet. Ze halen maximaal de kwartfinale. Verder kan echt niet.” Toch rekent Karsten er wel op dat Oranje […]

BLIJHAM – ASVB uit Blijham zoekt voor haar tweede elftal een trainer voor seizoen 2021/2022. Wij zijn een groeiende vereniging met  acht jeugdteams, vier (zondag) senioren elftallen, een dameselftal en een senioren 7-tal. Al onze trainingen en thuiswedstrijden zijn op ons mooie sportcomplex in Blijham. Bij onze selectie elftallen gaan enthousiasme, sportiviteit, voetbalplezier, ambitie en […]

Print dit bericht Print dit bericht

24-11-2013: v.v. Beetgum 1 doet prima zaken

Zaterdag 23 november 2013 moest v.v. Beetgum in Holwerd aantreden tegen de plaatselijk voetbalvereniging. Door een 1-5 overwinning deed het team van hoofdtrainer John Hofte prima zaken voor de ranglijst.

Door de nieuwbouw was de omgeving van sportcomplex de Morgenzon omgetoverd tot een zandbak. De supporters van beide teams hielden elkaar qua aantal in evenwicht. Mooi dat ook oud-speler Steven Koster aanwezig was om zijn oud teamgenoten te ondersteunen.

Op keeper Marcus Elzinga zal nooit tevergeefs een beroep worden gedaan. Bij blessures of schorsingen van keeper Jaap Montsma is Marcus Elzinga nog altijd een betrouwbare vervanger. Jaap Montsma was voor één wedstrijd geschorst en zodoende was de 42-jarige Marcus vandaag weer de keeper van v.v. Beetgum 1.

v.v. Beetgum 1 begon voortvarend aan de wedstrijd, al nu 2 minuten kopte Marten de Vries een vrije trap van Willem Jan Dijkstra langs de keeper van Holwerd (0-1).

Deze snelle voorsprong was echter van korte duur, in 8ste minuut kwam Holwerd door een kopbal op 1-1. Vlak hiervoor moest Marcus Elzinga snel reageren op een te korte terugspeelbal en liep hij hierbij een bovenbeenblessure op en kon niet verder spelen.

Hierdoor moest linksbuiten Willem Jan Dijkstra in de 11de minuut van de wedstrijd het keepershirt aantrekken. Handig dat de selectie ook nog beschikt over een derde keeper. Ook in een oefenwedstrijd tegen Stiens had Willem Jan Dijkstra al laten zien over goede keeperkwaliteiten te beschikken.

Het duurde tot de 40ste minuut voor Beetgum weer op voorsprong kwam. Sybe Schaaf bereikte Marten de Vries die vlak voor de doellijn met een hakbal de 1-2 ruststand noteerde.

In de 2de helft was v.v. Beetgum veel beter dan Holwerd, gezien de kleine voorsprong was het wel noodzaak om deze uit te bouwen om meer rust te krijgen in het spel. In de 55ste minuut kopte Jort Dijkstra uit een corner van Robin Bruinsma op de lat. Drie minuten later kon Daniel Wijbenga nog net de punt van zijn schoen tegen de bal krijgen, dit na een verkeerd geraakte kopbal door een verdediger van Holwerd (1-3).

Hierna kon Beetgum het doelsaldo opvijzelen door het maken van nog twee doelpunten. De 1-4 kwam tot stand na een actie van Robin Bruinsma die de vrijstaande Jort Dijkstra aanspeelde waarna deze de bal beheerst binnen schoot. Een mooie pass van Daniel Dijkstra op Marten Johannes Bloem was de inleiding voor de 1-5. Marten Johannes Bloem gaf een bekeken steekbal op Marten de Vries die de keeper omspeelde en met zijn hattrick de eindstand op 1-5 bepaalde.

Door de ruime overwinning stijgt Beetgum 1 naar de 2de plaats op de ranglijst. Volgende week zaterdag 30 november 2013 staat de thuiswedstrijd tegen Wardy 1 op het programma.

Beetgum 2 en de vrouwen van Beetgum spelen deze zaterdag ook thuis. Door “de Old Boys” is, in samenwerking met het sportcomplex ’t Bosk, een groot supportersfeest georganiseerd.

 Zaterdag 30 november

v.v. Beetgum 1 – Wardy 1

aanvang 14.30 uur

*** Aansluitend supportersfeest met LIVE muziek ***