• Zaterdag 23 september, de dag dat de mannen van het 3e weer de weide in mochten. Trainer Chris schrok er zichtbaar van toen die dinsdag in de groepsapp vroeg wie er zaterdag aanwezig zouden zijn... 15 ja echt waar 15 man die er weer zin in hadden! Trynwalden op het programma, een niet onbekende tegenstander voor de mannen. De trainer al vroeg in het spier om te puzzelen aan de opstelling, maar met wat advies van assistent Weulm wat moois op papier gezet met een tactisch meesterplan.... De mannen 14:00 allemaal netjes in de kuif want eerst de teamfoto, Jaap die met alle liefde de aanvoerdersband om doet. Dit ziet dr immers toch nog wat beter uit op de plaatjes.

  14:30 aftrap

  Sokken opgetrokken en veters gestrikt, we hewwe dr weer zin an! De mannen nog wat zoekend naar zuurstof maar het balletje rolt. De wedstrijd die hotseknotsend begint, veel ballen door de lucht en de goede kleur vinden blijkt nog lastig voor sommigen. Na een tijdje begint het van beide kanten dan toch een soort van op voetbal te lijken (blijft toch 6e klasse). Na een fantastische steekpass word Mark-Sander 1 op 1 gezet en schuift de bal koelbloedig binnen, al was dit nog lastig genoeg aldus Markie zelf. Verder volgen er nog genoeg kansen om de 2-0 te maken maar dit verzaakt Willem Jan meerdere keren. Het advies van de trainer dan ook om hier nog flink op te trainen. Uiteindelijk is het niet Beetgum die de 2-1 maakt maar Trynwalden dat na een fantastische voorzet de 1-1 binnen kan koppen. Dit is dan ook de rust stand.

  Rust

  Een aantal wijzigingen door de trainer in de opstelling, ook omdat de eerste wedstrijd voor sommigen toch best zwaar valt... Trynwalden begint sterk en dreigend aan de 2e helft maar komt niet tot scoren toe. Verder weinig spannends totdat Rambo de bal krijgt en vanaf 35 meter de bal over de keeper schiet en daarmee de 2-1 maakt! Beetgum voetbalt de wedstrijd degelijk uit en begint het seizoen met een dikke 3 punter!!!

  En de vraag voor volgende week voor de mannen...

  Moet Eppie een kratje bier lappen? Volgende week meer!

  Foto's van de wedstrijd gemaakt door Harm Postma zie via onderstaande link te bekijken:

  2023 23 septimber Beetgum 3 - VC Trynwalden 4 (myalbum.com)

rfwbs-sliderfwbs-slide