• Zaterdag 27 januari moest Beetgum op bezoek bij de trotse koploper VCR. Beetgum speelde een uitstekende wedstrijd en nam door een 0-3 overwinning de drie punten mee naar Beetgum.

  VCR had van de vorige 9 gespeelde wedstrijden er 8 gewonnen en lag op koers voor de 1ste periodetitel. Beetgum had met rust al een 0-2 voorsprong bereikt (doelpunten Geert Jan de Vries). De voorsprong had groter kunnen zijn omdat Beetgum ook nog tweemaal de lat raakte.

  Vroeg in de tweede helft werd in de 49ste minuut een fout in de verdediging bij VCR genadeloos afgestraft door Yannick Hielkema (0-3). In het vervolg van de wedstrijd bleef Beetgum de bovenliggende partij maar werd er door beide teams niet meer gescoord.

  Beetgum speelde een van de beste wedstrijden van het seizoen en door de overwinning klimt het team van hoofdtrainer Tiede Dijkstra naar de 3de plaats op de ranglijst.

  Komende zaterdag 3 februari staat de derby en topper tegen SSS’68 uit Marssum op het programma. SSS’68 heeft evenveel punten als Beetgum dus een belangrijke wedstrijd voor beide teams.

  Zaterdag 3 februari 14.30 uur

  Beetgum – SSS’68

  Sportcomplex ’t Bosk

  Pupil van de Week: Jesse Hiemstra van Beetgum Jo7

  Balsponsor: Melkveebedrijf Osinga

rfwbs-sliderfwbs-slide