• Vrijwilligerswerk is één van de pijlers van de v.v. Beetgum. Zonder inzet van vrijwilligers kan onze vereniging niet bestaan.

We vinden het allemaal fijn dat er tijdens en na de wedstrijd een hapje en drankje genuttigd kan worden op Sportcomplex “It Bosk”. Het sportcomplex wordt draaiende gehouden met behulp van vrijwilligers uit de dorpen, deze groep is krimpende, mede doordat er steeds vaker een beroep op hen gedaan word. Om deze vicieuze cirkel te doorbreken komen we tot het volgende voorstel:

- De volwassen (18+) seniorenleden welke op zaterdag- en of zondag actief zijn worden voor een kantinedienst ingeroosterd op de dag dat hun team een wedstrijd speelt op Sportcomplex “It Bosk”.

- Deze kantinedienst bestaat uit het na de wedstrijd (van 17:00 – 20:00) ondersteunen van de vrijwilligers van Sportcomplex “It Bosk” met onder andere het serveren van drankjes.

Kan je op de ingeroosterde data niet, dan dien je zelf voor een vervanger te zorgen. De verantwoordelijkheid blijft echter bij het ingeroosterde lid. Mocht het lid of zijn vervanger op de ingeroosterde datum niet op komen dagen, dan zal er een verhoogde solidariteitsbijdrage van € 100 geïncasseerd worden van het verantwoordelijke lid.

Voor het draaien van kantinediensten is geen sprake van een vrijstelling voor leden die al vrijwilliger van de vereniging zijn. We waarderen de inzet van vrijwilligers zeer, maar het is te bewerkelijk om een aparte vrijstelling in het leven te roepen. Tevens speelt mee dat je gemiddeld maar 1 x per seizoen op een speeldag een paar uurtjes kwijt bent aan deze kantinedienst op ons altijd gezellige Sportcomplex “It Bosk”.

Mocht je wedstrijd worden afgelast, blijft je dienst staan.

Alleen bij algehele afgelasting vervalt je dienst.

Schema voorjaar 2024:

Datum Naam Naam Bijzonderheden