• Sinds dit seizoen is Meindert Atema trainer/coach van Beetgum 2. Nadat vorig jaar Pieter van Althuis aangaf te stoppen is er gezocht naar een geschikte opvolger. Pieter had goede prestaties verricht met deze jonge selectie. Voor de opvolger zou het dan ook mooi zijn om deze prestaties door te trekken. Beetgum 2 vond een uitermate geschikte kandidaat in de persoon van Meindert Atema. Deze ervaren trainer van diverse jeugdteams, 2e en 1e elftallen wilde deze uitdaging graag aangaan. Hij maakt de verwachte prestaties, samen met het nieuwe kader Sietse en Durk, meer dan waar.  

    De start van het seizoen is dan ook prima. Door in de beker, weer op naar een volgende ronde. Ook een mooie 4e plek in de competitie, gingen wij als TC de gesprekken met een goed gevoel in. Navraag bij de selectie zelf en bij het kader was het alleen maar positief. Er is een goede klik met de selectie en de samenwerking met het kader gaat super. Meindert gaf zelf ook aan dat hij zich bij Beetgum prima op zijn plek voelt en graag wil verlengen voor nog een seizoen. Hij ziet nog steeds veel groei en mogelijkheden voor dit team. De trainingen moeten wel goed blijven worden bezocht. Het team is niet heel breed qua aantal. Het zou mooi zijn als het volgende seizoen het team iets breder wordt, iets meer spelers in de 2e selectie. Jongens die afvallen bij de 1e selectie gaan dan nu ook al vaak mee met het 2e, net als de talentvolle jongens uit de JO-17 of jongens van het 3e. Dit team heeft een iets bredere selectie qua bemensing en zeker ook genoeg hele goede voetballers die misschien wel een niveau hoger kunnen spelen.  

    Wij hopen dan ook dat we deze stijgende lijn doorzetten in de 2e seizoenshelft. En met het oog op het volgende seizoen iets meer spelers krijgen in onze 2e selectie. Nogmaals wij zijn enorm content met het nieuws dat we ook volgend seizoen Meindert weer kunnen presenteren als trainer/coach bij onze 2e selectie.  

    Vr. gr. Jan Drost / Marten Bloem 

    TC. VV Beetgum

rfwbs-sliderfwbs-slide